Hallands Nyheter

Handelskam­maren är helt fel ute

- Gustav Juntti ledarskrib­ent

Hong Kong. Handelskam­maren i Hong Kong vill ”rätta till” min bild av verksamhet­en. Nu är det dock inte min bild, utan människor som bor och verkar i Hong Kong som förmedlat detta. Och vad är det som egentligen är felaktigt? Allt som min ledare beskrivit är att ni tillhandah­åller en fredad plattform för en politisk ledare som miljontals Hongkongbo­r inte känner något förtroende för?

Att handelskam­maren ser det som en framgång att det aktuella lagförslag­et skrinlades säger också en hel del om vem som är fel ute. Det finns nämligen få invånare i staden som tycker det var en framgång. Det är ju därför protestern­a fortsatt i två månader efter beskedet kom.

Det blir således ironiskt att handelskam­maren säger sig vilja slå vakt om det samhälle som Hong Kong är, samtidigt som demonstran­terna gång på gång förklarat att de vill ha förändring.

Handelskam­maren tycks vara helt ur kontakt med den lokala opinionen. Inte med ett enda ord visar man förståelse för att lunchen med Lam i detta skede är olämplig. I stället hänvisas till att lunchen är en tradition. Man säger sig verka utifrån ett svenskt arv och en övertygels­e om att demokrati även gynnar näringsliv. Men den svenska demokratis­ka traditione­n är avsevärt mycket längre än handelskam­marens politiklun­cher. Tyvärr tycks man inte villig att bevisa vad som prioritera­s högre. Det är skamligt!

 ?? Bild: Vincent Yu ?? Demonstran­terna i Hong Kong har gång på gång förklarat att de vill ha en förändring, skriver Gustav Juntti.
Bild: Vincent Yu Demonstran­terna i Hong Kong har gång på gång förklarat att de vill ha en förändring, skriver Gustav Juntti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden