Hallands Nyheter

Motor- och byafest välbesökt trots regnet

- Karl-oskar Skeppstedt

Karl Gustav: Maskiner och motorer i drift utlovades när Karl Gustavs nya tröskverks­förening UPA i helgen bjöd in till sin årliga motorfest och byafest i Karl Gustav.

Dagens stora höjdpunkt för många var tävlingen i traktorpul­ling. Med hjälp av ombyggda traktorer ska en viktad vagn dras så långt som möjligt. Traktorer av märket Volvo var välreprese­nterad.

– Klassiska Volvo är enkla att bygga om. Amerikas Volvo John Deere står sig bra också. En stark motor och bra däck, det är det som krävs. Och lite erfarenhet, sade Magnus Liljeblad, en av arrangörer­na.

Cirka 1 500 personer trotsade regnet för att besöka festen, vilket var ungefär hälften mot vad som brukar dyka upp.

– Med tanke på vädret är vi nöjda att så många kom.

Två av besökarna var Lars Johansson och Kent Eliasson.

– Det är alltid skoj att se de här gamla grejerna. Lasse är gammal chaufför, han gillar att titta på sådant här. Jag är mer med som sällskap, sa Kent Eliasson.

Några som var där för första gången var familjen Johansson.

– Man missar någonting om man inte åker hit har folk sagt, sade David Johansson som var där tillsamman­s med hustrun Martha och barnen Victor och Wilhelm.

– Barnen är intressera­de av traktorer. Morfar håller på med traktorer, det är nog där det kommer ifrån.

Men även David delar intresset för veterantra­ktorer och gamla maskiner.

– Man får ta tillvara på de gamla grejerna så att de håller. Det är bättre kvalitet på det gamla om man jämför med det som är nytt.

Bland utställarn­a hade alla möjliga typer av maskiner och motorer samlats. Förutom alla traktorer fanns där också tröskmaski­ner, stenkrossa­r, mopeder och bilar.

 ??  ?? Tävlingen i traktorpul­ling lockade många. Volvo Bm-traktorer är populära att tävla med, då de är tåliga och lätta att bygga om.
Tävlingen i traktorpul­ling lockade många. Volvo Bm-traktorer är populära att tävla med, då de är tåliga och lätta att bygga om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden