Hallands Nyheter

Polisen söker vittnen till flera skadegörel­ser

- Olof Svahn olof.svahn@hn.se 010-471 51 82

Falkenberg:

Efter flera skadegörel­ser i bostadsomr­ådet Herting söker nu polisen vittnen via ett inlägg på Facebook. – Förhoppnin­gsvis finns det någon där ute som har sett något, säger stationsbe­fäl Anders Persson.

”HAR DU SETT NÅGOT?” Så börjar Falkenberg­spolisen Anders Perssons inlägg på Facebook som publicerad­es under måndagen.

I inlägget skriver

stationsbe­fälet att man just nu söker efter vittnen till flera skadegörel­ser som drabbat bostadsomr­ådet Herting den senaste tiden.

– Förhoppnin­gsvis finns det någon där ute som har sett något, säger stationsbe­fäl Anders Persson.

Skadegörel­sen som nämns i Facebook-inlägget är två fall av bilbränder och ett fall av klotter som sprayats på flera fastighete­r i området.

Bilbränder­na inträffade under lördagskvä­llen när okända gärningspe­rsoner kastade brandbombe­r, så kallade molotovcoc­ktails, på parkerade bilar.

Bilarna fick inga allvarliga skador, men enligt Anders Persson kunde bränderna ha blivit mycket värre.

– Sådana här brandbombe­r kan göra väldigt stor skada. Det finns en extrem risk med den här typen av bränder och de kan lätt sprida sig till närliggand­e byggnader, säger Anders Persson.

Polisen påträffade även klotter på flera fastighete­r i Herting under helgen. På flera ställen har okända gärningspe­rsoner skrivit meddelande­n som riktar sig mot polisen.

Bland annat har klottrarna skrivit ”Fuck the police”, något som Anders Persson ser väldigt allvarligt på.

– Man får såklart kritisera vårt arbete, men det är sorgligt när man gör det genom att klottra på andra aktörers fastighete­r. Det skapar bara mer jobb för dem, säger han och fortsätter:

– Om man är missnöjd med polisen så kan man komma in och prata med oss. Man får tycka vad man vill om vårt jobb, det har man all rätt till.

Vad är dina förhoppnin­gar med det här inlägget?

– Jag kommer försöka hitta någon som har sett något i samband med detta. Det är rätt omfattande skador, men självklart är det inte särskilt troligt att någon som var med och gjorde det här kommer in och erkänner.

Har ni haft problem med det här bostadsomr­ådet tidigare? – Nej, inte så här koncentrer­at som vi har haft nu.

Vad tror du ligger bakom den här skadegörel­sen?

– Det är helt omöjligt att svara på. Det kan vara vad som helst. Men det är uppenbart att någon är upprörd med oss.

Sådana här brandbombe­r kan göra väldigt stor skada.

Anders Persson

Stationsbe­fäl

 ?? Bild: Polisen Falkenberg ?? Polisen söker vittnen till bilbränder och klotter som drabbat bostadsomr­ådet Herting i helgen.
Bild: Polisen Falkenberg Polisen söker vittnen till bilbränder och klotter som drabbat bostadsomr­ådet Herting i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden