Hallands Nyheter

Martin Örtegren: Derbyt bjöd på årets mest intensiva målkavalka­d

- Martin Örtegren

Publiken på Värö IP fick verkligen valuta för pengarna.

Derbyt i fyran mellan Väröbacka och Norvalla rivstartad­e och startskott­et för målfesten påbörjades redan i den sjunde minuten när Axel Holmqvist satte gästernas första mål.

Alla målen kom inom 15-20 minuter, offensivt var det väldigt bra men allt jag tryckte på under samlingen gick åt skogen i försvarssp­elet, sa Pontus Flatum, tränare i Väröbacka.

Hemmalaget kvitterade tre minuter senare, Norvalla satte 1–2 fyra minuter därefter, Hans-erik Månsson satte kvittering­en och sitt andra mål för dagen för Väröbacka efter 18 minuter. Norvallas Viktor Svensson avslutade ”superkvart­en” med sitt 2–3-mål. Hemmalaget kvitterade kort innan halvtidsvi­lan. Avgörandet kom i den andra halvleken, som innehöll endast ett mål.

Vi lyfte in en frispark och den damp ner framför Robert Johansson som sätter dit den. Norvalla har inga riktiga kvittering­schanser efter det, sa Flatum.

I samma serie förbyttes glädje till ilska för Lilla Träslöv i slutskedet. Laget kvitterade i den 90:e minuten och kort därefter dök en ny målchans upp, som Lilla Träslöv gjorde mål på, men det dömdes bort för hands.

Vår spelare får en knuff och sen tar bollen på handen. Ska domaren blåsa där så är det solklar straff, sa Glenn Larsson, tränare i Lilla Träslöv.

I stället så protestera­de Noel Idewald till sig ett rött kort och matchen slutade 1–1.

Det var väl en lugn seger, men vi slarvade.

Emil Oscarsson tränare i Böljan Falkenberg

Ett annat lag som fick en tråkig avslutning på helgens match var Tvååkers damer. Trots ledning med 3–0 blev det bara en poäng när Landvetter­s kvittering kom i den 96:e minuten.

Domaren lägger till väldigt mycket tid, sex minuter. Deras målvakt fick en smäll, men det tog väl max tre minuter. Han dömer en hörna, vi rensar bort och då ska det vara slut. Men det blir lite flipperspe­l och deras spelare petar in den. Det känns som vi blir bestulna på två poäng. Mina spelare säger dessutom att hon som gjorde målet tog med hands. Det är flera situatione­r som känns tråkiga, sa den besvikna Tvååkerstr­änaren Camilla Hamnemo.

I femman klev Skrea upp som tvåa och direktplat­sen upp till division fyra, trots att det bara blev en poäng mot Rinia och det var ett visst missnöje i Skrealägre­t.

Jag är nöjd med en poäng men inte med spelet. Vi hade första halvlek och Viktor Johansson gjorde 1-0 men bjöd in dem på slutet av halvleken, sa Björn Samuelsson, tränare i Skrea.

Jag är besviken att vi inte bjöd till i första halvlek. De får ett turmål på hörna då. I paus fick spelarna en tillsägels­e och då rycker vi upp oss, sa tränaren i Rinia, Fidan Ibishi.

Matchen slutade 1–1. Ett resultat som Böljan Falkenberg var mycket belåtet över. Deras 2–0-seger mot Halmia Academy gör att laget nu ligger bara fem poäng bakom Skrea.

Det var väl en lugn seger i slutändan, men vi slarvade och bjöd på ett par bra lägen för dem. men vår målvakt Oscar Andersson räddade några frilägen, sa Emil Oscarsson, tränare i Böljan Falkenberg.