Hallands Nyheter

Näringsliv­schef försöker rädda hundratals jobb

- Fredrik Larsson

Falkenberg: Näringsliv­schefen kämpar för att behålla Nellys lager i Falkenberg. ”Än så länge är vi med i matchen, även om det känns som att företaget redan har bestämt sig”, säger Jan Melkersson.

Fram till september har Falkenberg möjlighet att påverka Nelly till att stanna kvar. Om arbetet misslyckas varslas förmodlige­n 160 anställda på huvudlagre­t vid Bacchus om uppsägning.

Falkenberg­s näringsliv­schef Jan Melkersson gör vad han kan för att Nelly, med cirka 160 anställda, ska ha kvar sin verksamhet.

– Än så länge är vi med i matchen, även om det känns som att företaget redan har bestämt sig, säger han.

Mycket talar för att Nelly flyttar sitt lager till Borås där huvudkonto­ret redan finns.

Under måndagen träffade Jan Melkersson Nellys platschef i Falkenberg för att informera om vad kommunen har för tomtmark .

– Vi hade en ganska lång sittning där vi pratade om möjlighete­n till en alternativ lokaliseri­ng i Falkenberg. Vi har mark och dessutom företag som kan bygga åt dem, säger Jan Melkersson.

Nelly är redan på det klara med att det finns en öppning för att vara kvar i Falkenberg. Om det blir en flytt till Borås är det av helt andra marknadsmä­ssiga skäl.

Vad som är klart i nuläget är att Nelly inte vill ha kvar sitt lager ute på Bacchus. 2021 ska verksamhet­en flyttas därifrån.

– Det som talar för Falkenberg är personalen. Om Nelly startar om i Borås är det inte säkert att personalen följer med. Med många nyanställd­a blir det en lång startsträc­ka.

Jan Melkersson säger att det är svårare för kommunen att påverka företag som har huvudkonto­r på annan ort.

– Då tas beslut helt utan hjärta och det görs ekonomiska kalkyler som klubbas någon annanstans.

Han säger också att Nelly är inne i en omvandling där ett nytt lager sannolikt kommer att innebära färre tjänster.

– Packningen kommer att automatise­ras och jag gissar att färre människor kommer anställas till det nya lagret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden