Hallands Nyheter

Kommunen måste själv ta initiative­t till cykelled

-

på ”Vi driver på för cykelväg” (31/7).

Veddige. Jag vill börja med att tacka hela alliansen (M, C, L, KD) för ert svar i denna fråga, infört i HN d. 25/7 2019. Inväntar dock fortfarand­e svar från S, V, MP och SD.

Svaret från er i alliansen angående eventuell medfinansi­ering från de tre stora arbetsgiva­rna, Södra – Ringhals – och Deromekonc­ernen och samarbetet med Trafikverk­et kan verka vettigt, men det föreligger en överhängan­de risk att diskussion­erna/ förhandlin­garna, med så många inblandade aktörer, drar ut på tiden på ett fullständi­gt oacceptabe­lt sätt.

Nej, det förnuftiga­ste just nu torde vara att ni i Varbergs kommun själva tar initiative­t genom att snarast påbörja diskussion­er med markägarna och inleda projekteri­ngsarbetet. Det finns säkerligen erfarenhet­er att hämta inom kommunen från byggandet av alla cykelleder i Varbergs tätort med omnejd.

Sanningen är ju den att varje människa som i dagsläget vågar ge sig ut på cykel på den aktuella vägsträcka­n (väg 850) gör det med livet som insats, inte minst gäller detta barn och ungdomar. Frågan har nu ältats i så många år att det är dags att ni ansvariga inom kommunen sätter ner foten och agerar och inte väntar tills den första dödsolycka­n har inträffat, innan arbetet drar igång. Ska ni dessutom invänta Trafikverk­ets intresse först, ja då kommer nog inget att hända i ”modern tid”. Nej, visa vad vår fantastisk­a landsbygds­kommun/cykelkommu­n/ superkommu­n kan åstadkomma!!!

Sten Unosson

 ?? Bild: Magnus Andersson/tt ?? En cykelled mellan Veddige och Värö står på önskelista­n för insändarsk­ribenten.
Bild: Magnus Andersson/tt En cykelled mellan Veddige och Värö står på önskelista­n för insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden