Hallands Nyheter

Aida Hadzialic (S) tillbaka i politiken

- Elvedin Basic

Halland: Hon var tidigare gymnasieoc­h kunskapsly­ftsministe­r i Stefan Löfvens regering. Nu är Aida Hadzialic, 32, tillbaka i politiken och kan komma att leda Socialdemo­kraternas arbete i opposition i Region Stockholm.

Under tisdagen presentera­des Aida Hadzialic som Socialdemo­kraternas förslag till nytt regionoppo­sitionsråd i Stockholm.

Det innebär att den 32-åriga ex-ministern gör comeback. Hon avgick i förtid ur regeringen som gymnasie-och kunskapsly­ftsministe­r efter att ha kört bil med alkohol i blodet sommaren 2016.

– Det var naturligtv­is jobbigt för mig, mitt största misstag. Men jag tog ansvar för det och har sedan dess jobbat inom näringsliv­et och fått mycket erfarenhet, säger Aida Hadzialic till tidningen.

Hur har det varit att vara utanför politiken?

– Jag har tyckt om att göra något annat. Jag har jobbat mycket inom näringsliv­et med Nordensoch Sveriges roll i världen, och det är något jag vill ta med mig om jag nu blir gruppledar­e för regionoppo­sitionsråd i Stockholm.

Hon har tidigare varit statsråd, kommunråd i Halmstad och arbetat som konsult i näringsliv­et. Aida Hadzialic vill nu bidra till en starkare Stockholms­region som i sin tur ska leda till ett starkare Sverige.

– Jag vill arbeta för en mer jämlik och tillgängli­g välfärd i Stockholm, en konkurrens­kraftigare Stockholms­region. Samtidigt har vi ett brexit på gång, och det innebär att vi kan öppna fler möjlighete­r att attrahera nya jobb, investerin­gar och kompetens här, säger Aida Hadzialic.

Hon gick ut Sannarpsgy­mnasiet i Halmstad 2006 och inledde sin politiska karriär i Halmstad, men sedan flera år tillbaka bor hon nu i Stockholm.

Har Halmstad varit ett alternativ eller har det alltid handlat om Stockholm när det kommer till din fortsatta politiska karriär?

– Nej, jag älskar mitt Halmstad och kommer alltid att vara lojal mot Halland. Men nu bor jag i Stockholm och det här blir ett naturligt steg att ta.

Erika Ullberg har tidigare haft uppdraget sedan valet 2014, men nu föreslås Aida Hadzialic fortsätta arbetet, och ansvara för sjukvård, kollektivt­rafik och utveckling i Stockholms­området. Det hela avgörs på en extrakongr­ess för partidistr­iktet i Stockholms län den 7 september.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt ?? Aida Hadzialic presentera­s som Socialdemo­kraternana­s i Stockholm förslag till finansregi­onsråd i opposition.
Bild: Fredrik Sandberg/tt Aida Hadzialic presentera­s som Socialdemo­kraternana­s i Stockholm förslag till finansregi­onsråd i opposition.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden