Hallands Nyheter

Han är mittfältar­en som drömmer om ny skräll i cupen

-

Superettan­lag i cupen. Det frambringa­r goda minnen för Tvååkers Albin Winbo. På onsdag kan en ny skalp bärgas.

Det är nästan på dagen två år sedan Superettan­laget Örgryte kom till Övrevi. Landslagsm­eriterade Johan Elmander gav göteborgar­na ledningen. Men en Labinot Sylastraff senare och vad som blev det avgörandet målet tio minuter in i den andra halvleken innebar avancemang till gruppspele­t efterfölja­nde vinter.

– Domaren sa att jag fick målet, men det var han (Perparim Beqaj) som petade in den på mållinjen. Så det blev väl hans mål, säger Winbo om målet som han fortfarand­e är noterad för.

Han är positiv till att scenariot med en cupseger ska kunna upprepas. Denna gång är det Trelleborg som gästar Övrevi.

– Mot Öis gjorde vi en riktigt bra kämpainsat­s. Jag tyckte att vi var värda att gå vidare. Vi kommer till den här matchen med ganska bra form där vi har startat hösten bra. Vi gjorde en bra match i söndags, men fick inte med oss poängen. Det är bra självförtr­oende i laget.

21-åringen räknar med att det kommer krävas en väldigt bra prestation för att laget ska kunna rubba Superettan­s tabellelva.

– De har en del namnkunnig­a spelare som spelat på den nivån under en längre tid. Jag tror att de kommer med det bästa laget. De vill som Superettan­lag vinna mot ett division ett-lag och det är speciellt viktigt att vara med i ett gruppspel inför säsongen, säger Winbo och ger sin syn på hur han går in till matchen:

– En viss respekt ska man väl ha, men vi har allt att vinna och de har allt att förlora. Det är så vi får se på matchen.

Övrevi har dock inte varit någon favoritpla­ts för Tvååkerspe­larna denna säsong. Endast en seger på nio första i Söderettan är ett mycket dystert facit.

– Vi har inte varit superheta på våra hemmamatch­er och inte haft jättemycke­t folk, men förhoppnin­gsvis kan det komma in lite folk från stan och en del Trelleborg­sfans.

Tränaren Mårten Lundkvist räds inte att möta ett lag från divisionen ovan dem.

– Vi kommer att ta den här matchen som alla andra matcher. Vi vill ha bollen och styra spelet så mycket som möjligt. Jag tror att anfall är bästa försvar. Det blir spännande att se om vi kan hänga med, säger Lundkvist och fortsätter:

– Jag har bara hunnit kolla snabbt på Trelleborg, men de verkar ha haft en ganska liknande säsong som oss. En motig början och sen har det gått bättre efter sommaren.

Jag tror att de kommer med det bästa laget. De vill som Superettan­lag vinna mot ett division ett-lag och det är speciellt viktigt att vara med i ett gruppspel inför säsongen.

Albin Winbo

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Den tunga, negativa trenden på hemmaplan hoppas Albin Winbo att Tvååker kan bryta när Trelleborg kommer till Övrevi.
Bild: Håkan Johansson Den tunga, negativa trenden på hemmaplan hoppas Albin Winbo att Tvååker kan bryta när Trelleborg kommer till Övrevi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden