Hallands Nyheter

Fff:aren riskerar att missa Bajen-matchen

- Bild: Ludvig Thunman/bildbyrån Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

En ömmande axel och en krånglande baksida. Statusen på Mahmut Özen är högst oviss.

Det var i söndagens match mot Malmö som backen skadade vänsteraxe­ln. Samtidigt hade han en smärta i baksidan som ökade successivt. Till slut tvingades han att byta i halvtid.

– Det var andra gången jag fick en smäll på axeln. Det kan vara början till att den hoppar ur led. Den ska vi se till att jobba med under veckan och en tid framöver, säger Özen om sin överkropps­skada och går in på nästa problemomr­åde, baksidan:

– Läkarna tror att det är en överansträ­ngning. Jag kom tillbaka under sommaren, gick rakt in och spelade. Därefter har jag spelat regelbunde­t och haft bra träningar. Tanken var inte så från början, utan att successivt få speltid. Den har nog blivit överansträ­ngd. Att jag inte var med på försäsonge­n med laget kan vara en orsak till det också.

Backen har gjort sju matcher från start sedan comebacken efter sin korsbandss­kada.

– I går (läs måndag) kändes det värre än vad det gjorde dagen efter IFK Göteborgs-matchen. Det kändes annorlunda och som om Det ser ut att bli en kamp mot klockan för Mahmut Özen gällande hans medverkan i måndagens match mot Hammarby. den var mer jobbig än tidigare. Man får se vad man får för känsla framöver.

Han räknar inte med att bli uttagen av Hasse Eklund till torsdagens cupmatch mot Vårgårda. Och det allsvenska mötet med Hammarby ligger också i farozonen.

– Det finns en risk att jag inte kan spela. Men det är osäkert än, jag kan varken säga ja eller nej. Vi ska försöka se till att få baksidan i balans och träna upp den så att jag kan vara tillgängli­g snart igen, avslutar 30-åringen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden