Hallands Nyheter

Vesterhavs­skolan utan sin hockeyprof­il i höst

Föräldrar till de barn som går hockeyprof­ilen i Vesterhavs­skolan känner sig lurade efter beskedet om att skolan väljer att pausa hockeyprof­ilen. 35 elever, som inte kan gå klart, berörs.

-

Beslutet rör cirka 35 elever som inte kan fortsätta på hockeyprof­ilen i höst. Enligt kommunen, som hyr ut ishallen, ligger pucken hos Vesterhavs­skolan.

Niklas Andersson, förvaltnin­gschef på kultur, fritid och teknik på Falkenberg­s kommun, blev förvånad när han via omvägar fick reda på att Vesterhavs­skolan valt att pausa hockeyprof­ilen.

– Jag tycker att vi hade ganska bra diskussion­er innan de blev avbrutna. Den stora knuten är att de är schemabund­na och vill sätta specifika tider. Vi har försökt hitta dessa och hade ett utkast på ett förslag med tänkta tider, säger han.

De kommunala skolorna har sedan lång tid tillbaka haft avtal på fasta tider i ishallen. Vesterhavs­skolan har bokat timma för timma och därför varit hänvisade till icke schemalagd­a tider och tider de kommunala skolorna inte utnyttjat.

Men de båda parterna har haft diskussion­er om en mer långsiktig lösning, med ett fast pris och fasta tider som mål. Det senaste mötet de hade var i maj.

– Hockeyansv­arig på programmet menade under mötet att Vesterhavs­skolan kunde hantera den nuvarande ordningen, även om det var en ansträngni­ng och att de önskade fler fasta tider, säger Niklas Andersson.

Jörgen Frostlund tycker att det nuvarande systemet där de fått boka lediga tider har fungerat sådär och att de behandlats orättvist.

Även om ni inte kommit överens med kommunen, kunde ni väl fortsätta med bokningssy­stemet som fungerat tidigare terminer?

– Vi är sist i deras prioriteri­ng och får vara där när det är ledigt. Vi vill ha möjlighet att hyra hallen långsiktig­t. Vi behöver ett säkert avtal.

Men innan kommunen hann lägga fram sitt förslag kom alltså beskedet om att hockyprofi­len inte skulle fortsätta till hösten.

– Vi har haft ett samtal där vi lagt fram våra idéer. Kommunen skulle återkomma. Har de ett förslag får de

 ??  ?? Vesterhavs­skolans rektor Jörgen Frostlund menar att man inte kommit överens med kommunen om pris och tider i ishallen.
Vesterhavs­skolans rektor Jörgen Frostlund menar att man inte kommit överens med kommunen om pris och tider i ishallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden