Hallands Nyheter

Föräldrarn­a anser sig förda bakom ljuset

- Karl-oskar Skeppstedt

Falkenberg: Linda Isling har två barn som går i Vesterhavs­skolan. För henne kom beskedet i juni om att hockeyprof­ilen inte skulle fortsätta i höst väldigt plötsligt.

– Hade vi vetat att det kunde bli så här då hade vi kanske valt någon annan skola.

Hon är besviken över hur skolan har hanterat ärendet och har därför gjort en anmälan till Skolinspek­tionen.

– Jag vill bara få alla att förstå att det inte får gå till på det här sättet, säger hon och fortsätter.

– Om man nu har startat upp en hockeyprof­il så kan man inte bara lägga ned den för att man tycker att man blir orättvist behandlad av kommunen. Då får du ju fasa ut den, så att de som valt hockey får gå klart.

Framför allt är hon kritisk till hur dålig informatio­nen har varit från skolan. Eleverna ska själva ha fått i uppdrag att sprida vidare informatio­nen om att hockeyprof­ilen inte ska fortsätta. Utan att föräldrar informerat­s ska de sedan ha uppmanats att välja nya profiler.

– Det är eleverna som hamnar i skottlinje­n. De började på Vesterhave­t för att de ville spela hockey. De håller inte på med någon annan sport och nu vill skolan att de ska välja en ny sport och ny profil.

Rektor Jörgen Frostlund menar att de har gjort sitt bästa för att informatio­nen ska komma ut rätt, men att det har varit svårt för vissa föräldrar att acceptera att profilen ska läggas ned.

– Föräldrarn­a har haft synpunkter på att vi borde ha haft ett informatio­nsmöte. Det är möjligt att vi har missat att det här var en så stor grej. Känner föräldrarn­a att informatio­nen inte har varit tillräckli­g så har den inte varit det, säger Jörgen Frostlund.

Flera barn på skolan har inte valt någon ny profil, på deras schema gapar tomma hål där de tidigare hade hockey. Föräldrarn­a ska ännu inte ha blivit kallade till något möte eller fått informatio­n om vad som sker nu. Linda upplever att skolan försökt lägga locket på, i stället för att informera om läget.

Jörgen Frostlund vill varken bekräfta eller förneka att elever uppmanats göra nya val utan att föräldrar informerat­s.

– En del gjorde sitt val i juni, en del kommer att göra sitt val denna vecka. De har haft sedan juni på sig att fundera.

Linda är också ledare i Falkenberg­s hockeyklub­b och har därför kontakt med i princip alla föräldrar med barn på Vesterhavs­skolan.

– Jag har alla bakom mig. Samtliga är upprörda.

Till skillnad från Jörgen Frostlund tycker hon att kommunen stått för sin del för att möjliggöra en fortsättni­ng av profilen.

– Kommunen har ju tagit fram ett förslag som ligger och väntar, som Jörgen vägrar att ens titta på. Hade han bara gjort det så hade allt kunna flyta på som vanligt med hockeyn. Hade vi vetat från början att det kunde bli så här så hade vi kanske valt någon annan skola.

Hade vi vetat att det kunde bli så här så hade vi kanske valt någon annan skola.

linda isling

 ?? Bild: Karl-oskar Skeppstedt ?? linda isling har två barn som fram tills nu har gått hockeyprof­il på Vesterhavs­skolan. Hon upplever att skolan har försökt lägga locket på efter beslutet om att profilen inte fortsätter i höst.
Bild: Karl-oskar Skeppstedt linda isling har två barn som fram tills nu har gått hockeyprof­il på Vesterhavs­skolan. Hon upplever att skolan har försökt lägga locket på efter beslutet om att profilen inte fortsätter i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden