Hallands Nyheter

Dantorp med slagläge inför helgen på hemmaplan

- Simon Carlsson/tt

Jens Dantorp behöver bra resultat för att ha en chans att få spela tourfinale­n i Dubai. Och kanske är han på väg mot ett sådant på Hills GK i Göteborg. – Riktigt skönt att få ihop 18 bra hål och känna att man har slagläge, sa Dantorp.

Falkenberg­s GK:S Jens Dantorp har haft en fin inledning på den svenska Europatour­tävlingen Scandinavi­an Invitation.

Fredagens spel gav fyra birdies och en bogey, således tre under par vilket också är hans totala score inför helgen.

– Det var ju ett tag sedan man hade sovmorgon på en lördag, så det känns bra, sa Dantorp med anledning av sin delade 22:a plats vilket ger honom en senare starttid på tredje varvet.

Startfälte­t är ganska hoptryckt, även om engelsmann­en Matthew Fitzpatric­k avslutade vasst och leder på elva under par. Två slag bakom jagar Henrik Stenson på andra plats.

– Det är ändå ganska små marginaler och kan man spela bra i helgen så vet man inte vad som händer, sa Dantorp som rullade i fem birdies under torsdagens varv, men då också gjorde två tunga dubbelboge­ys.

De två första dagarna har Dantorp spelat med Johan Edfors som också är delägare i Hills GK, en spelare som borde ha bra koll på banan.

– Han visade mig några linjer i alla fall, sa Dantorp som haft ett fint publikstöd.

– Vid vår grupp har det varit mycket folk. Jag hade en fantastisk fan club idag i form av min familj, de lät nästan lika mycket som Edfors 50-60 supportrar.

Annars var såklart det stora intresset samlat kring Henrik Stenson.

Stenson svarade upp sin inledande bogey med två raka birdies och sedan skulle 43-åringen stå för ett bländande spel under rundans mittparti. Från hål åtta till tretton slog Stenson sex raka birdies och helt plötsligt hade han gått från en mittplacer­ing till en position i tävlingens toppskikt.

– Jag vet inte om jag har gjort sex birdies i rad tidigare. Sådana små stim är alltid välkomna och det var väl rätt läge att plocka fram det, sa Stenson.

På 17:e hålet hade Stenson möjlighete­n att göra sin nionde birdie för dagen men missade vad som såg ut som en enkel putt.

– Det känns väl som enda plumpen. Annars var det mycket bra grejer, sa han.

Den nionde birdien kom i stället på det 18:e och sista hålet. Stenson gick till slut runt på 62 slag, åtta under par, och har gett sig själv ett bra läge inför helgens avslutande rundor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden