Hallands Nyheter

Torghandla­re Gunnar Wennerberg fyller 100

- Lena Berglund

Före detta torghandla­re Gunnar Wennerberg i Tvååker som också har drivit en grönsaksaf­fär i Brunnsberg i Varberg fyller hundra år 26 augusti.

Gunnar är uppvuxen med fem syskon på en gård i Lingome på Värö. Efter en fem år lång militärtjä­nstgöringe­n under kriget arrenderad­e och drev han och hans fru jordbruk i bland annat Sällstorp, Värö och Tofta för att på 60-talet skaffa en egen gård i Valinge.

På 70talet köpte de ett hus i Kärradal och startade en grönsaksaf­fär i Brunnsberg och började även med torghandel. Säkert känner många igen Gunnar, han stod på torget i Varberg i 30 år och slutade först när han var 80 år.

Första hustrun gick bort 1994, men något år senare träffade Gunnar sin nuvarande fru Gun. Efter att ha bott

i Kärradal flyttade de till en lägenhet i Breared i Varberg, men där saknade de markkontak­ten så de flyttade till ett radhus Tvååker. I dag bor de i en mindre lägenhet med uteplats på samma ort.

Båda är intressera­de av fotboll och gillar att mysa framför tv:n. Förr var det mycket boule och curling, men med stigande tar Gunnar numera det lugnare.

Gunnar har de tre barnen Kenneth, Boris och Monika, barnbarnet Kristoffer och barnbarnsb­arnen Louise och Julian. Till familjen räknas även Guns fyra barn, fyra barnbarn och fyra barnbarnsb­arn.

Sin födelsedag kommer Gunnar att fira hemma med sin familj och kanske lite vänner.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Gunnar Wennerberg. Fotot togs inför 95-årsdagen.
Bild: Annika Karlbom Gunnar Wennerberg. Fotot togs inför 95-årsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden