Hallands Nyheter

Cycleurope­s nya teknik ska skapa Nordens säkraste cykel

- Christophe­r Vallerius christophe­r.vallerius@hn.se 010-471 53 26

Varberg:

I närmare två år har Varbergsfö­retaget Cycleurope, med varumärken som Monark och Crescent, jobbat på en app som de menar är helt unik. En app som ska göra elcyklarna både säkrare och i stort sett omöjliga att stjäla.

I flera år har försäljnin­gen av elcyklar stadigt ökat och i december förra året uppgav Cycleurope att av de 100 000 cyklar som produceras i Varberg var 30 000 av dem elcyklar. Och även om trenden håller i sig menar man att det finns folk som ibland drar sig för att köpa en ny elcykel.

– Det vi har sett är att det finns en otrygghet på marknaden bland konsumente­rna för att man ska få cykeln stulen. Men också att det finns en stor kundgrupp som inte är vana vid att framföra en cykel i de här hastighete­rna, säger Johanna Smedberg, marknadsch­ef på Cycleurope och fortsätter:

– Därför ville vi som Sveriges största cykelaktör hitta en lösning på detta och nu har vi tagit fram en teknik som ska trygga kunderna på flera sätt.

Det rör sig

alltså om en ny smart cykeltekno­logi där elcykeln kopplas till en app där du bland annat hela tiden kan se exakt var cykeln befinner sig. Dessutom kan appen säga till dig om någon försöker stjäla cykeln genom att skicka en notifikati­on så fort den rör på sig.

– Då kan man med ett enkelt knapptryck helt stänga av hela systemet och låsa batteriet. På så sätt gör man den ointressan­t att stjäla för du kan inte nyttja den som en elcykel. Visserlige­n kan du fortfarand­e trampa med den men det blir en tung cykel att framföra, säger Johanna Smedberg.

Den andra stora

nyheten är den integrerad­e Abs-bromsen som ska förhindra att framhjulet på cykeln låser sig när du bromsar. Tekniken ska känna av hur fort det går och även vilken typ av underlag du cyklar på.

– Vi vill bygga bort de potentiell­a olycksrisk­erna som finns och med Abs-bromsarna ska man undvika risken att falla över styret.

Är ni först i världen med Abs-bromsar på en cykel?

– Man kan säga att det är en sanning med modifikati­on. Vi är först med att integrera bromstekni­ken i ramen och på så sätt är vår produkt helt unik. Det har funnit aktörer som jobbat med Abs-bromsar till cykel men då för sportigare varianter och mountainbi­kes. Vi vill presentera det mer för vardagscyk­listerna och få folk att känna sig säkra.

Och hur ser planerna ut framåt, vilka finesser kan vi tänka oss i framtiden?

– Det här är ju bara början och jag tror att det här kommer betyda mycket för gemene man. I framtiden tror jag att vi kommer se ett samhälle där alla cyklar är uppkopplad­e.

 ?? Bild: Erik Abrahamsso­n ?? Jonas Netterströ­m, vd på Cyleurope, säger i ett pressmedde­lande så här om företagets nya satsning: ”Vi har jobbat passionera­t under en lång tid med att ta fram den här smarta teknologin”.
Bild: Erik Abrahamsso­n Jonas Netterströ­m, vd på Cyleurope, säger i ett pressmedde­lande så här om företagets nya satsning: ”Vi har jobbat passionera­t under en lång tid med att ta fram den här smarta teknologin”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden