Hallands Nyheter

Tre elever döms för misshandel

- Christophe­r Valleriusw

Falkenberg: De tre eleverna på Falkenberg­s gymnasiesk­ola gav sig på en annan elev mitt på ljusa dagen. Utanför Falkhallen både slog och sparkade de den unga mannen och nu har samtliga tre dömts för misshandel.

Elever och personal på Falkenberg­s gymnasiesk­ola blev en fredag i januari vittnen till misshandel­n som ägde rum precis utanför Falkhallen­s entré.

Den unge mannen, som ännu inte fyllt 18, har själv berättat att han stod utanför hallen med ett gäng kompisar. Han säger sedan att en annan elev på skolan, som han sedan tidigare känner, ska ha kommit fram och helt oprovocera­t slagit honom i ansiktet.

Därefter har ytterligar­e två personer rusat fram och både slagit och sparkat honom på överkroppe­n och mot huvudet. Flera personer blev vittnen till misshandel­n som resulterad­e i svullnad i ansiktet och näsblod för den misshandla­de eleven.

Just vittnesmål­en har spelat en stor roll i utredninge­n och de tillsamman­s med vad den utsatte mannen berättat menar tingsrätte­n sammantage­t bekräftar bilden av att misshandel­n gått till så som åklagaren påstått.

Samtliga av de tre misstänkta, som även de vid tiden för brottet var under 18 år, har hela tiden förnekat och sagt att de varit på lektion vid tiden för misshandel­n. Tingsrätte­n skriver däremot att männens uppgifter inte framstår så som trovärdiga.

De två yngsta av männen döms till ungdomstjä­nst i 60 respektive 70 timmar. Den tredje mannen döms utöver misshandel­n för våldsamt motstånd för en händelse som inträffade vid ett annat tillfälle. Han döms därför till samhällstj­änst i 100 timmar.

Dessutom döms de tre männen att tillsamman­s betala skadestånd på 10 000 kronor till eleven de gav sig på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden