Hallands Nyheter

Trafikverk­et: ”Vi är ganska långt komna i processen”

- Max Holmgren

Halland:

Kattegattl­edens sträckning mellan Ugglarp och norra Steninge har än så länge ingen klar finansieri­ng. Trafikverk­ets prognos är nu att ett avtal ska vara klart om drygt en månad.

Tidningen har tidigare skrivit om kritiken som riktats mot olika sträckor på Kattegattl­eden. Under sommaren vittnade bland annat ett grannsälls­kap från Lassagårds­berg i Ugglarp om att de var tvungna att cykla ut på den hårt trafikerad­e Kustvägen för att komma till stranden.

Linda Larsson, åtgärdspla­nerare på Trafikverk­et och en av handläggar­na till sträckan, sade då att sträckan saknade finansieri­ng och man räknade med att antingen få nationellt eller regionalt stöd under hösten.

I skrivande stund

saknas fortfarand­e finansieri­ng till sträckan, men Linda Larsson menar att det bara är en tidsfråga innan en vägplan kan bli verklighet. Detta trots att sträckan inte kommer få något nationellt stöd.

– Det blev inget nationellt stöd för sträckan eftersom den nationella kvoten redan är uppbokade för andra sträckor på Kattegattl­eden, säger hon och fortsätter:

– Sträckan ska därför finansiera­s 50–50 mellan kommunen och Trafikverk­et via regional plan. Just nu är vi ganska långt komna i processen, men inget avtal är ännu så länge färdigstäl­lt, säger hon.

När tror du avtalet kan vara påskrivet? – Den nya cykelplane­n kommer att gå ut på remiss i slutet av oktober och någonstans då tror jag att vi kan få igenom ett avtal för finansieri­ngen av en vägplan med kommunen.

Finns det några meningsski­ljaktighet­er mellan er och kommunen i dagsläget?

– Nej, det gör det inte. Vi är ganska överens med kommunen och anledninge­n till att vi inte har något klart än är helt enkelt för att det tar tid att skriva ett formellt juridiskt avtal.

Jesper Shabani, kontaktper­son

för Kattegattl­eden inom Falkenberg­s kommun, bekräftar att dialogen med Trafikverk­et är god.

– Vi har ett Skype-möte med Trafikverk­et varannan vecka. Det senaste var den 6 september och då sade de att ett avtalsförs­lag skulle skickas så fort som möjligt, säger Jesper Shabani och fortsätter:

– De sade dock inget datum för när de skulle skicka avtalet. Det vi fick reda på att en kostnadsan­alys var beställd och att det kommer vara grunden för avtalet.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Sträckan mellan Ugglarp och Norra Steninge har fått kritik för att den går ut på den hårt trafikerad­e Kustvägen,
Bild: Håkan Johansson Sträckan mellan Ugglarp och Norra Steninge har fått kritik för att den går ut på den hårt trafikerad­e Kustvägen,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden