Hallands Nyheter

Märklig särbehandl­ing av ensamkomma­nde

-

Svar

på ”Magstark motion av SD” (28/9).

Varberg. Det är högst märkligt att alla partier i fullmäktig­e särbehandl­ar just gruppen ensamkomma­nde i förhålland­e till andra grupper. Finns misstanke om brott skall det anmälas, det är en plikt mot det demokratis­ka samhället vi lever i och av respekt för de skattepeng­ar vi medborgare betalar in i skatt.

Dessa ungdomar har fått åldern uppskriven av rättsmedic­inalverket, en myndighet helt enkelt. Hur Ingela Svensson (V) kan få det till olovlig angivelse är ofattbart! Att agera på vad en myndighet kommit fram till är alltså olovligt enligt en åklagare! För att förklara processen så finns vid misstanke om brott, i detta fallet bidragsbro­tt, görs en polisanmäl­an. Vi i kommunen kan ej avgöra huruvida en ensamkomma­nde lämnat felaktiga uppgifter med uppsåt eller ej utan det är upp till polis att utreda. Därefter går en åklagare igenom utredninge­n och gör en bedömning om åtal skall väckas eller ej och om åtal väcks är det en domstol som avgör om den anklagade bedöms skyldig eller ej. Med grund i en åldersupps­krivning av en myndighet är det för oss omöjligt att få det till olovlig anmälan.

Vi menar att det är oansvarigt hantering av våra skattepeng­ar att inte göra denna polisanmäl­an då det är olagligt att tillskansa sig fördelar i samhället vid en medveten lögn och vi lämnar det till polis och åklagare att bedöma om så är fallet, inte till aktivister i vänsterpar­tiet som agerar med känslor istället med förnuft.

Björn påstår att vi har brist på ungdomar, vi skulle hävda att vi har en skev könsfördel­ning mellan pojkar och flickor i nämna åldersgrup­per då det stora flertalet ensamkomma­nde är av manligt kön. Hans Rosling samt professor Valerie M Hudson varnade för att en skev könsfördel­ning redan 2015 då det skapar problem för samhället. En hel del män blir helt enkelt utan partner och sluter sig då istället samman i enkönade gäng vilka utgör grogrund för våld och kriminalit­et. Var är Björns vilja att ta emot fler flickor?

Olle Hällnäs (SD) gruppledar­e SD Varberg Erik Hellsborn (SD) vice gruppledar­e SD Varberg

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Olle Hällnäs (SD) och Erik Hellsborn SD.
Bild: Annika Karlbom Olle Hällnäs (SD) och Erik Hellsborn SD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden