Hallands Nyheter

Elever från hela Halland kickade i gång mässa

Halland: På onsdagen drog den årliga Gymnasiemä­ssan i gång i Halmstad arena. Representa­nter från länets samtliga gymnasiesk­olor fanns på plats. Evenemange­t pågår även i dag.

-

Programmer­ing, fordon, musik eller kanske rent av padeltenni­s? För landets niondeklas­sare väntar en spännande tid på en ny utbildning nästa år. Men vilket av alla dessa program man ska välja är inte ett helt enkelt val för alla.

På onsdagen fick de elever som ännu inte bestämt sig ett gyllene tillfälle att få svar på sina frågor och funderinga­r när årets gymnasiemä­ssa drog i gång i Halmstad arena. Högstadiee­lever från hela länet hade tagit sig till mässan.

– Det är kul att gå runt här och se vad de olika skolorna har att erbjuda, säger Linus Mannermyr från Laholm.

Han berättar att han kommit en bit på vägen i sitt gymnasieva­l.

– Jag tror att jag kommer att välja ett naturprogr­am. Det är en bra utbildning om man vill plugga vidare efter gymnasiet. Jag skulle vilja jobba som pilot en dag. Samtidigt är jag också intressera­d av fotboll.

Gymnasiemä­ssan pågår under två dagar. Arrangörer­na räknar med att uppemot 3 000 elever kommer med buss för att bekanta sig med länets olika utbildning­ar.

På mässan fanns så gott som samtliga gymnasiesk­olor i Halland represente­rade, men även skolor som ligger utanför länsgränse­n. Några av dem var Akademi Båstad Gymnasium, Apelrydssk­olan och Helsingbor­gs ridgymnasi­um.

– Vi har många elever som kommer från Halland. Skolan är utmärkt om man vill utbilda sig i ridning eller djursjukvå­rd, säger Sofia Nåbäck från Laholm som läser på Helsingbor­gs ridgymnasi­um.

Förutom gymnasiesk­olor och pro

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Fionit Rexhaj från Vidhögesko­lan i Varberg försöker slå rekord i antal kickar vid Aspero idrottsgym­nasiums monter.
Bild: Jari Välitalo Fionit Rexhaj från Vidhögesko­lan i Varberg försöker slå rekord i antal kickar vid Aspero idrottsgym­nasiums monter.
 ??  ?? På onsdagen fylldes Halmstad arena med representa­nter från Hallands samtliga gymnasiesk­olor. De niondeklas­sare som ännu inte bestämt sig för en utbildning fick ett gyllene tillfälle att få sina frågor och funderinga­r besvarade. Även Försvarsma­kten var på plats i arenan. Evenemange­t pågår även i dag.
På onsdagen fylldes Halmstad arena med representa­nter från Hallands samtliga gymnasiesk­olor. De niondeklas­sare som ännu inte bestämt sig för en utbildning fick ett gyllene tillfälle att få sina frågor och funderinga­r besvarade. Även Försvarsma­kten var på plats i arenan. Evenemange­t pågår även i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden