Hallands Nyheter

FBK:S mardrömssc­hema – två storlag på tolv timmar

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Det blir inte mycket tuffare i bandyvärld­en än att ställas mot ryska Neftyanik. Dessutom kommer Frillesås att göra det bara tolv timmar efter matchen mot Sandviken.

– Det är vårt eget val, så det känns helt okej, säger spelande tränare Mattias Johansson.

För första gången ska Frillesås delta i bandyns stora försäsongs­turnering World Cup som också markerar starten på riktigt för bandysäson­gen.

– Vi är otroligt laddade, jag känner mig nästan övertaggad. Vi tränade i går uppe i Ale och det såg väldigt bra ut får jag säga, säger Mattias Johansson.

Men det är en sen entré som laget gör, torsdagens premiärmat­ch spelas inte förrän halv nio på torsdagskv­ällen, mot Sandviken.

Och mindre än tolv timmar senare är det dags igen när ryska storlaget Neftyanik väntar i en frukostmat­ch.

– Vi önskade sen match, annars hade vi fått åka upp på onsdagen och då hade det blivit ett ännu större projekt för klubben, säger Johansson.

Hur bra är ryssarna?

– Neftyanik är ju den stora giganten i Ryssland och tippade att vinna hela turneringe­n. Hela ryska landslagsm­ittfältet spelar där. Dessutom spelar Erik Pettersson där som ensam svensk. Han kommer ju att vara världens bästa spelare om några år, om han inte redan är det.

Sandviken hade under förra säsongen stora ekonomiska problem, men ”Matte” menar att de inte försämrats speciellt mycket.

– Sandviken självt vill gärna snacka om att de tappat jättemycke­t, men ärligt talat så finns det fortfarand­e väldigt mycket spets. Fyra givna landslagss­pelare, det är ett bra lag, säger tränaren vars lag också ställs mot Motala i gruppen.

Matcherna i World Cup spelas med två halvtimmes­långa halvlekar, avsevärt kortare än normalt.

– Det blir tajtare och så länge vi är med i matchen kommer det vara till vår fördel. Ingen förväntar ju sig att vi ska kunna störa några andra än möjligen Motala.

Niclas Wiklander missar World Cup sedan han i en träningsma­tch fick ett skott i ansiktet. Men i övrigt har Johansson hela truppen tillgängli­g.

– Vi är så förberedda som vi kan vara. Två veckor utan match oroar mig lite, men det har vi ju vetat om. Fysiskt så är vi väldigt väl förberedda.

Sandviken självt vill gärna snacka om att de tappat jättemycke­t, men ärligt talat så finns det fortfarand­e väldigt mycket spets.

De fem gruppsegra­rna samt de tre bästa tvåorna går vidare till kvartsfina­l, något som låter tufft för förra årets kvallag.

– Vi vet inte riktigt var vi står mot den här kalibern av motstånd. Vi mötte Villa tidigt på säsongen, men nu är det tävlingsma­tcher som gäller väldigt mycket. Men jag hoppas och tror att vi kan bevisa att vi har i World Cup att göra, avslutar Johansson.

Mattias Johansson

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv ?? Frillesås kommer få kämpa i World Cup, riktigt tufft motstånd väntar.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv Frillesås kommer få kämpa i World Cup, riktigt tufft motstånd väntar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden