Hallands Nyheter

Mimi tar norrlännin­gen Brolle till Stafsinge kyrka

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

Två kända artister som älskar julen ska sjunga i Falkenberg i december: samboparet Mimi Werner och Brolle.

På sin kommande vinterturn­é ska kärlekspar­et Brolle och Mimi Werner framföra en helt ny låt som de har skrivit på svenska ihop. Den 10 december hörs den i Stafsinge kyrka.

– Det är en upptempolå­t i stil med Johnny Cash och Dolly Parton, men vad den heter är hemligt ett tag till, säger Kjell ”Brolle” Wallmark och fortsätter:

– Vi gör även ett medley med jullåtar som har betytt mycket för oss, där vi berättar hur vår favorithög­tid har påverkat oss. Det är mycket prat i föreställn­ingen, så det blir mer personligt.

Om en lokal kör ska var med i bland annat ”Just pretend” och ”Can’t help falling in love”, som Elvis har gjort kända, är inte klart ännu.

För Brolle var julen viktig eftersom släkten samlades.

– Mina föräldrar skildes när jag var fyra år, så jag firade oftast varannan julafton hos mamma och varannan hos pappa. Jag är sladdis och mina äldre systrar som hade flyttat iväg kom hem då.

Mimi Werner har liknande glada minnen, med sina föräldrar, fyra syskon och farmor och farfar.

– Det var en fin tradition, lugnt och skönt, med ljus på bordet. Den värmen vill jag applicera på våra julspelnin­gar.

Mimi Werner är uppvuxen i Kinna och var ofta i familjens sommarstug­a i Olofsbo när hon var yngre, så att komma till Stafsinge kyrka blir nästan som en andra hemmaplan.

– Falkenberg finns alltid med mig, även om det är långt dit nu när vi bor i Skellefteå. Min mormor bor i Skogstorp, så visst känns det lite som hemma, svarar Mimi, som är sambo med norrlännin­gen Brolle.

Mimi har vuxit upp med mycket musik hemma. Hennes pappa Göran Werner är låtskrivar­e och producent och har jobbat med artister som Carola Häggkvist, Lasse Berghagen, Charlotte Perrelli och

sin tidigare svägerska Jill Johnson. Han har även skrivit Melodifest­ivalbidrag till State Of Drama och sin dotter.

Att träffa kärleken i musikalisk­a sammanhang går lite i släkten med tanke på att Mimis föräldrar träffades när hennes mamma Anna var sångerska.

– Jag träffade Brolle när han skrev låtar med min pappa i Borås och sedan var jag med och sjöng på hans folkparkst­urné 2016, säger Mimi.

– Jag, det var då kärlekens låga tändes, inflikar Brolle.

Vad är det bästa med Brolle?

– Han är fantastisk på att trollbinda en publik och på att vara lika personlig som hemma i köket när han står och lagar älgfärsbif­far, berömmer Mimi.

Och vad är det bästa med Mimi?

– Hon har en karisma som få, även om hon bara sitter ned på en stol. Hon är lugn och kan få sagt saker på ett djupare plan, svara Brolle.

Hur är det att både leva ihop och stå på scen tillsamman­s?

– Vi har varandra i alla lägen, så det är inga problem. Det hade varit tråkigt att åka runt med Diggiloo utan Brolle, säger Mimi.

Mimi har sjungit i kyrkor på sina skolavslut­ningar, men går inte i kyrkan till vardags.

– Nej, men jag tycker att det är en fantastisk plats och förra årets kyrkoturné var det bästa jag har gjort, med magiska stopp. Både känslan och akustiken är speciell. Det blir en motsats till de stora scenerna på Diggiloo-turnén.

Från just Diggiloo hämtas musikern Petra Wahlgren, som i första hand kommer att spela violin.

– Vi gör en del klassiska låtar, men i avskalade versioner med mycket känsla, säger 28-åriga Mimi, som fick skivkontra­kt 2015 och tävlade i Melodifest­ivalen 2016 och 2018.

Brolle, som slog igenom i Kanal 5:s talangjakt ”Popstars” 2001, har ett lustigt minne från Halland. Den första musiktävli­ngen han var var med, som 16-åring 1998, arrangerad­es nämligen i Brottet i Halmstad, där en av hans systrar bodde då.

Första pris var en skivinspel­ning och Brolle åkte ända från Boden för att sjunga ”Are you lonesam tonight” och en egen låt.

– Jag kom tvåa och vann en luftballon­gsfärd, men jag var flygrädd och så var det hål i ballongen, så det blev inget.

 ?? Bild: MTLIVE ?? Mimi Werner och ”Brolle” Wallmark medverkade på årets Diggiloo-turné och sjöng bland annat ihop vid Varbergs fästning.
Bild: MTLIVE Mimi Werner och ”Brolle” Wallmark medverkade på årets Diggiloo-turné och sjöng bland annat ihop vid Varbergs fästning.
 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Mimi Werner och ”Brolle” är ett par både privat och på scen och deras kyrkoturné stannar till i Stafsinge den 10 december.
Bild: Håkan Johansson Mimi Werner och ”Brolle” är ett par både privat och på scen och deras kyrkoturné stannar till i Stafsinge den 10 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden