Hallands Nyheter

Äldreboend­et åkte på en veckas semester på Rhodos

- Povel Arwidson 010-471 51 28

Harplinge: Solbrända och glada är nu sju damer från Harplinges äldreboend­e tillbaka från en vecka på Rhodos. Efter mycket sol, bad och skratt får veckan toppenbety­g. – Det kunde inte ha varit bättre, tycker Inger Nylander.

Halmstads kommun fick ett bidrag på fem miljoner för att sätta guldkant på de äldres vardag – och 95 000 av de pengarna avsattes till en Rhodosresa för en grupp äldre på Harplinges äldreboend­e.

Nu är det ett lyckligt gäng som är tillbaka efter en vecka på den grekiska ön.

– Det var en upplevelse som alla gamlingar borde få vara med om. Jag har fyllt 90 år och trodde att jag rest färdigt – detta var fantastisk­t, säger Ann-marie Tvinne.

Totalt var de ett gäng på 15 personer, sju äldre med varsin ”butler”, som personalen skämtsamt kallades – plus en sjuksköter­ska. Dagarna fylldes med sol och bad – både i poolen och i havet.

– Vi blev kändisar där nere vid stranden, så fort vi kom så applåderad­e de. De hjälpte oss också upp och ner från vattnet – Stina och Gunnel gick ju så fint men jag var som en ödla, skrattar Inger Nylander.

Frukostbuf­fén på hotellet var också ett stort plus enligt damgänget, som hade många roliga stunder under veckan.

– Jag har nog aldrig skrattat så mycket – man trodde knappt att gamla människor kunde skratta så mycket, säger Stina Johnsson.

Även konceptans­varige för resan Heidi Nilsson är nöjd med resan.

– Det gick bättre än vi hade kunnat förvänta oss och vi ser ju på gänget att de blev mycket piggare och gladare av detta, säger hon.

De äldre fick bekosta resan själva men personalen som följde med fick resan betald.

Efter nyheten om de avsatta pengarna till resan höjdes upprörda röster, där man menade att pengarna skulle ha satsats på annat.

– Men jag tycker inte att man kan säga något om man inte upplevt det. För det går inte att beskriva hur lyckat det var och det var verkligen värt satsningen och pengarna – för det ger de äldre jättemycke­t, säger Heidi Nilsson.

Fanns det något som helst negativt med en veckas charter i solen då? Bara en sak, enligt Ann-marie Tvinne.

– Ditresan höll på att ta kål på mig. Vi åkte mitt i natten och vi var helt slut när vi kom fram, skrattar hon.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Reseänget är nu tillbaka i Harplinge. Från vänster Ragnhild Bohlet, Gunell Persson, Ann-marie Tvinne, Stina Johnsson och Inger Nylander.
Bild: Jari Välitalo Reseänget är nu tillbaka i Harplinge. Från vänster Ragnhild Bohlet, Gunell Persson, Ann-marie Tvinne, Stina Johnsson och Inger Nylander.
 ?? Bild: Privat ?? Det blev flera dopp i havet och i poolen för Stina Johnsson och övriga i resegänget.
Bild: Privat Det blev flera dopp i havet och i poolen för Stina Johnsson och övriga i resegänget.
 ?? Bild: Privat ?? Frukostbuf­fén på hotellet fick tummen upp av resegänget. Inte illa att äta ute i solen.
Bild: Privat Frukostbuf­fén på hotellet fick tummen upp av resegänget. Inte illa att äta ute i solen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden