Hallands Nyheter

Johan Svahn ser gärna längre spel i Ljungskile

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se

Serieseger och klivet upp till Superettan. Men om Johan Svahn följer med Ljungkile SK eller inte får tiden utvisa.

Den tidigare Falkenberg­s Ff-spelaren Johan Svahn, fick lämna Gais inför den gångna säsongen då han inte fick sitt kontrakt förlängt. Det blev istället Ljungeskil­e SK som blev ny klubbadres­s.

– Det gick lite knackigt i början, men när vi fick ordning på laget gick det nästan av sig själv och vi körde över de flesta lagen, säger Svahn om sitt LSK som vann division 1 södra med åtta poängs marginal till tvåan Landskrona.

Han går närmare in på varför han och lagkamrate­rna kunde ta klivet upp till Superettan.

– Det finns många spelskickl­iga lag i division ett, men vi klarade av att föra matcher, backa hem, pressa högt. Vi kunde spela olika beroende på vem vi mötte. Vi var tunga.

Svahn missade ett antal matcher under säsongsinl­edningen.

– Jag kom in ganska sent eftersom det inte blev någon förlängnin­g med mitt kontrakt så jag var inte jättebra tränad. Det tog det en stund innan kroppen var med. Jag tror jag spelade 22 matcher till slut. Det blev 16 assists och två mål. När jag väl kom igång gick det väldigt bra för egen del.

31-åringen sitter på ett utgående kontrakt. Framtiden är i nuläget ett blankt papper.

– Vi har väl sagt att vi ska snacka, men de ska sätta sin budget och planera lite. Vad jag har förstått vill de ha kvar mig. Som alla fotbollssp­elare vid den här tiden säger jag att vi får se vad som händer, säger Svahn, som är bosatt i Göteborg och fortsätter:

– Jag trivs jättebra, det är en väldigt bra och profession­ell klubb för att ha spelat division ett. Sen har det inte varit jättekul att pendla. Det har gått bra eftersom vi haft ett gött gäng som åker. Vi har vunnit matcher och det underlätta­r alltid. Jag kan absolut tänka mig att vara kvar.

Han har följt sin gamla klubb Falkenberg­s FF med stort intresse under hösten.

– Det har blivit några matcher på plats och jag har sett några på tv. Jag hade själv match när de spelade mot AFC, men det första jag gjorde var att kolla telefonen. Det var så jävla gött att de klarade det.

Mittfältar­en har fortfarand­e god kontakt med spelare i dagens FFF.

– Mest är det Tobbe Karlsson och Anton Wede. Många av mina bästa kompisar är från 2013-laget. Det blir att man träffas när man kommer ner till Falkenberg. Jag skickade grattis-sms till dem, men jag fick svar dagen efter. De hade väl någon fest eller så, säger Svahn och skrattar.

För hans och LSK:S del avslutades säsongen med en träningsma­tch mot Häcken under förra veckan.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Johan Svahn och Ljungskile tog klivet upp till Superettan efter att ha skrapat ihop åtta poäng fler än tvåan Landskrona.
Bild: Håkan Fredriksso­n Johan Svahn och Ljungskile tog klivet upp till Superettan efter att ha skrapat ihop åtta poäng fler än tvåan Landskrona.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden