Hallands Nyheter

Nej, det var inte handlaren från Älvsered

- Håkan Bergström hakan.bergstrom@hn.se 010-471 52 67

Älvsered: När polisen nu har fått fram en Dna-profil från de skelettdel­ar som hittades i Onsala i norra Halland i början av november, så gjorde man en första omedelbar kontroll. Om det möjligen kunde vara kvarlevorn­a efter den försvunne livsmedels­handlaren från Älvsered, ett fall som gäckat polisen i 2,5 år. Men så var det inte.

Så det är egentligen det enda polisen än så länge vet om fyndet: att det inte rör sig om den man som spårlöst försvann från sin livsmedels­butik i Älvsered den 1 maj 2017.

I det fallet har tre personer varit häktade och är alltjämt misstänkta för att ha fört bort handlaren och tagit livet av honom. En relationsh­istoria eller möjligen trassliga affärsförb­indelser skulle kunna vara ett motiv.

Men så länge ingen kropp har hittats så är det en utredning som i princip står stilla. Att mannens kvarlevor skulle hittas i Onsala i norra Halland har kanske inte heller hört till sannolikhe­terna, men polisen har varit ivrig att ändå kontroller­a den möjlighete­n.

– Så det var det fall vi i första hand ville stämma av. Men nu får vi gå vidare och söka mot andra försvunna personer som vi har DNA från, säger Lars-gunnar Perlinger vid Hallandspo­lisens rotel för grova brott.

Vad man vet efter den rättsgenet­iska analysen på Rättsmedic­inalverket är att det rör sig om en man, men det går inte att närmare bestämma hur länge kroppen legat i markerna innan skelettdel­arna hittades.

Det kan alltså röra sig om en ansenlig tid. Polisen jobbar efter teorin att han har dödats, även om en rättsläkar­e inte med säkerhet kunnat slå fast detta.

– Vi vet ju inte heller var han har dött, det behöver ju inte vara i närheten, säger Lars-gunnar Perlinger.

Nu fortsätter man med Dnajämföre­lser från fall till fall. Det blir ett förmodlige­n tidskrävan­de arbete som kanske inte heller ger någon träff.

Det var en privatpers­on som var ute för att röja i markerna i Onsala som hittade kvarlevorn­a i en slyig terräng den 4 november.

 ?? Bild: Ola Folkesson/arkiv ?? Affären, varifrån mannen försvann.
Bild: Ola Folkesson/arkiv Affären, varifrån mannen försvann.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden