Hallands Nyheter

Skadan störde efter det långa uppehållet

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Tillbaka i tävlandet efter två månader. Men Lynn Carlsson hade både innan och under rundan problem som störde henne

Carlssons senaste tävling var i september. Då som nu är det Spanien som är spelplats. Men uppehållet har varit långt ifrån frid och fröjd.

– Jag har haft lite problem med kroppen, en axel som inte är i gott skick. Det har varit vila blandat med den träning jag kunnat göra utan smärta, säger Carlsson.

Hon har spenderat en hel del tid på hemmaplan och genomfört träningen med vissa restriktio­ner.

– Det är klart det är jobbigt mentalt, det är det alltid när man är skadad. Men jag har försökt köra på de sista veckorna.

Blir du ringrostig när det är ett så långt tävlingsup­pehåll?

– Det är inte jättefarli­gt. Jag kom hit i söndags och haft tre dagar på mig. När man väl är på plats går allt på rutin. Då vet man vad man behöver göra för att komma in i rätt mode och jag får lita på processen och erfarenhet­erna man har.

Den inledande rundan på Andalucia Costa del Sol Open de Espanavar var upp och ner, mycket på grund av känningar i kroppen.

– Jag tog slag för slag. Jag gjorde en treputt och missade green. Jag hade inte jättemycke­t birdiechan­ser som jag kunde rulla i, sa Carlsson och fortsatte:

– Det var stabilt, men inte där jag vill vara. En medioker runda.

Hon slutade två över par, efter fem bogeys och två birdies.

– Hamnar man på fel sida av flaggan kan det bli kostsamt på den här banan. Den är ganska smal och tight från tee och man behöver placera bollen bra. Det gäller att välja sina hål som man får attackera. Men förutsättn­ingar var bästa tänkbara, 20 grader och knappt en vindpust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden