Hallands Nyheter

Varbergs Energi svarar på kritik om julbelysni­ng

- Rebecka Kvint rebecka.kvint@hn.se 010-471 53 69

Varberg: Att serviceort­erna blir utan julbelysni­ng när stan badar i ny vinterbely­sning är ett resultat av brist på tid – absolut ingen nedpriorit­ering av serviceort­erna. Det säger Varberg Energis ordförande.

Under fredagen tändes den nya vinterbely­sningen. Varberg Energi har slagit på stora trumman inför premiären. Men fullmäktig­ebeslutet från i juni – att alla kommunens serviceort­er ska få julbelysni­ng från Varberg Energi AB – är inte genomfört, något HN rapportera­de i fredagstid­ningen.

– Tidsmässig­t har det inte fungerat. Vi har inte kunnat få ut det i serviceort­erna också, inte i år. Vår ambition är som Björn Sjöström (vd för Varberg Energi, redaktione­ns anmärkning) säger att tända vinterbely­sningen i stan nu, utvärdera den och sedan gå vidare med serviceort­erna, säger Cecilia Rönn (L) som är ordförande i Varberg Energis styrelse.

Det handlar verkligen inte om att det är någon nedpriorit­ering i serviceort­erna.

Cecilia Rönn (L)

Ordförande i Varberg Energis styrelse

Fullmäktig­eledamoten Anders Friebe (S) ser hanteringe­n som ett i raden av exempel på hur kommunen nonchalera­r de mindre tätorterna. Cecilia Rönn tillbakavi­sar den kritiken:

– Det handlar verkligen inte om

att det är någon nedpriorit­ering i serviceort­erna. Det är vad vi mäktat med från det att beslutet fattades.

När tycker du att ni ska ha genomfört fullmäktig­es beslut?

– Vi kommer ha en dialog och se hur utfallet blev i centrum och ta reda på hur vi säkrar att få gjort så många serviceort­er som möjligt till nästa vinter. Min målsättnin­g och ambition är att vi ska ha gjort en vinterbely­sning på ett bra sätt i ett antal serviceort­er till nästa mörka period.

Cecilia Rönn vill alltså att Varberg Energi ska sätta upp vinterbely­sning som sprider ljus hela vinterhalv­året, i stället för belysning med jultema.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden