Hallands Nyheter

Belysninge­n kastar nytt ljus över staden

- Simon Appelqvist simon.appelqvist@hn.se

Varberg: Efter mycket hemlighets­makeri invigdes till sist Varbergs nya vinterbely­sning. – Belysninge­n har varit lite halvdan innan och det har varit oklart vem som tagit hand om den, säger Varberg Energis vd Björn Sjöström.

Ett hundratal personer trotsade kylan under fredagseft­ermiddagen för att se invigninge­n av Varbergs nya vinterbely­sning. I år är det första gången som Varberg Energi ansvarar för arrangeman­get.

– Belysninge­n har varit lite halvdan innan och det har varit oklart vem som tagit hand om den. Nu är det tydligt. Hela innerstade­n har fått ett lyft och den nya belysninge­n knyter ihop staden, säger Varberg Energis vd Björn Sjöström.

Mitt i folksamlin­gen stod lokalhisto­rikern Peter Börjesson och berättade juliga och ljusa historier orkestrera­d av Varbergs Kustband som naturligtv­is spelade ”Nu tändas tusen juleljus”.

– Jag trodde inte att det skulle komma så här mycket folk. Kul att det blev ett sådant stort engagemang, säger Cecilia Rönn (L), ordförande för Varberg Energi.

Peter Börjesson, Rudolf och jultomten ledde folksamlin­gen runt om i centrum. Första anhalt var stadsbibli­oteket där fallande snö projiceras mot husfasaden mitt emot.

– Det är fyra olika uttryckssä­tt som är spritt över staden. Min favorit är landningsb­anan för renarna på torget, säger Björn Sjöström.

Varbergarn­a Carina och Urban Johnsson var med under vandringen. De var positivt inställda till den nya belysninge­n i centrum.

– Jag tycker det är ett trevligt initiativ. Ljuset piggar upp nu när november har varit så extremt mörkt, säger Carina Johnsson.

 ?? Bild: Simon Appelqvist ?? Tung snö projicerad­es på husfasaden bakom Varberg Energis vd Björn Sjöström och ordförande Cecilia Rönn (L).
Bild: Simon Appelqvist Tung snö projicerad­es på husfasaden bakom Varberg Energis vd Björn Sjöström och ordförande Cecilia Rönn (L).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden