Hallands Nyheter

Chihuahua tros vara stulen – polisen lägger ned ärendet

- Jennie Persson jennie.persson@hn.se 010-471 50 26

Falkenberg: En liten chihuahuav­alp är försvunnen från en gård i Vinberg. Familjen är säker på att den lilla hunden är stulen.

Händelsen inträffade tisdagen den 26 november i Vinberg. Lise-lotte Johansson var ute i trädgården och rastade fyra hundar. För en kort stund gick hon in för att ta på sig mer kläder och när hon kom ut var den lilla krämfärgad­e chihuahuav­alpen försvunnen.

– Hon var borta i kanske tio minuter och när hon kom tillbaka så saknades en av valparna, säger Frida Johansson, dotter till Lise-lott Johansson.

Familjen Johansson är övertygad om att hunden är stulen.

– Jag är helt säker på att någon har tagit den. Vi har letat överallt och har inte hittat den någonstans. Vi är helt förkrossad­e, säger Frida Johansson.

Hur kan ni vara så säkra på att den inte har smitit eller att ett annat djur har tagit den?

– Det finns ett staket runt trädgården som är 90 centimeter högt och där kommer hundarna inte över. Även om den hade tagit sig utanför trädgården så hade den kommit tillbaka för den har sin mamma och sina syskon här.

Och att till exempel en räv skulle ha hoppat ned bland massa andra hundar och enbart tagit en av dem känns rätt osannolikt, säger Frida Johansson.

Enligt polisanmäl­an är hunden värd 18 000 kronor och trots att polisen har hållit förhör så meddelar Johan Sundin, förundersö­kningsleda­re på polisen i Falkenberg, att ärendet är nedlagt.

–Vi höll förhör med en granne som hade sett en person på cykel i samband med händelsen, men det gav ingenting. Just nu har vi inget mer att jobba med, säger han. Hur vanligt är det att ni får in sådana här anmälninga­r?

– Under de tre åren som jag arbetat på utrednings­avdelninge­n kan jag inte minnas att vi i Falkenberg har varit drabbade av det här. Men att hundar blir stulna händer runt om i landet med jämna mellanrum och de är ganska värdefulla – speciellt när de är valpar. Det har inträffat mer riktade brott, det vill säga att tjuvar tar sig in på en kennel. Den här händelsen känns ju mer som stundens ingivelse. Och man kan tycka att om hunden hade smitit så borde den dyka upp någonstans, säger Johan Sundin.

För familjen Johansson fortsätter letandet och man vädjar nu till allmänhete­n om hjälp.

– Vi hoppas fortfarand­e att någon har hört eller sett något så att vi får tillbaka vår valp, säger Frida Johansson.

 ?? Bild: Privat ?? Chihuahuav­alpen försvann från familjen Johanssons gård i Vinberg.
Bild: Privat Chihuahuav­alpen försvann från familjen Johanssons gård i Vinberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden