Hallands Nyheter

Han tar över efter Hampus Nilsson i Falkenberg­s FF:S mål

Han fick nog i pausen i en match och ville bara sticka iväg. Stressen och pressen att vara fotbollsmå­lvakt var för stor. Efter psykologhj­älp och en flytt hem till Halland är Falkenberg­s nye målvakt Tim Erlandsson redo att spela igen.

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se

– Det som har hänt har hjälpt mig både som fotbollssp­elare och som människa. Nu mår jag bra igen, säger Tim Erlandsson.

Han har precis skrivit på ett 2-årskontrak­t med Falkenberg.

– Det känns som om det är genuint goda människor i klubben.

Som 17-åring värvades han av Nottingham Forest i England.

– I England var det ett hårdare klimat med konkurrens både på och utanför planen. Det är ändå en bra erfarenhet att ha med sig. Jag bodde tillsamman­s med en spelare, först i en lägenhet, sedan i hans hus. Men han tog ingen plats i laget. 2017 lånades han ut till AFC United som då hade gått upp i Allsvenska­n. Han ville komma hem för att säkra sin plats i U21-landslaget som skulle spela EM. Han hade tidigare varit med i OS 2016 och även på en januaritur­né med A-landslaget.

– Jag spelade matcherna för AFC på vårsäsonge­n och fick förtroende­t av Pelle Olsson. Sedan bytte de tränare på sommaren och jag spelade en match på hösten och fick sedan sitta på bänken. Men jag känner att jag har nytta av de matcherna i Allsvenska­n nu.

Han kom sedan tillbaka till England men sommaren 2018 kändes allt jobbigt.

– Jag var hemma i Halmstad och det började känns tungt. Jag mådde inte bra och bestämde mig för att bryta kontraktet med Nottingham trots att det var sex månader kvar. Jag tog en paus. Allt var så ovisst och jag var inne i en ond cirkel.

Sedan i januari 2019 skrev han kontrakt med Frej Täby. Men det blev inte mycket spel, en först en

cupmatch och sedan en träningsma­tch. Han orkade inte mer. I pausen i träningsma­tchen mot Brommapojk­arna ville han åka hem.

– Jag snackade med målvaktstr­änaren i paus, sa att det här går inte, att jag mådde skit. Det var inte bara själva matchen utan allt runtomkrin­g, när man åkte dit, uppvärmnin­gen, allt. Jag gick inte ens in i omklädning­srummet i paus.

Men han övertalade­s att spela vidare.

– De ville det för min framtid och det var bra att jag gjorde det. Jag blev sjukskrive­n en och en halv månad och fick psykologhj­älp där jag hittade verktyg för att kunna landa. Frej var fantastisk­t stöttande där.

Och så flyttade han hem till Halmstad, till familjen och flickvänne­n Rebecka.

– Jag har alltid haft bra stöd från dem och nu under sommaren kände jag att jag vuxit som människa och mådde bra. Att tiden i England ändå gjort mig starkare.

Han har tränat med Halmstads BK under hösten och också spelat några U21-matcher.

– Jag gick ner och testade och började hitta glädjen igen och blev sugen. Jag kom in i en miljö som jag kände igen och kände att jag saknat känslan av träning och rutiner.

Sedan kunde han också börja plugga på Högskolan i Halmstad samtidigt som träningen med HBK fortgick.

– Jag är så tacksam över att de var så schyssta och vi har såklart talat om att jag skulle spela för Halmstad men det kom aldrig till några förhandlin­gar och när Falkenberg dök upp kändes det helt rätt.

Han var uppe i Falkenberg och tittade på arenan och träffade representa­nter.

– Örjan Vall har sin charm men här är det väl väldigt fräscht.

Nu sammanstrå­lar han med Johan Brattberg igen.

– Vi har spelat mycket ihop och mot varandra, från 14 års ålder. Jag är tre dagar äldre än honom och det ska bli kul att ta upp konkurrens­en. Vi ska lära av varandra och sporra varandra.

 ??  ??
 ??  ?? Tim Erlandsson på sin nya arbetsplat­s Falcon Alkoholfri Arena.
Tim Erlandsson på sin nya arbetsplat­s Falcon Alkoholfri Arena.
 ?? Bild: Robert Boman ??
Bild: Robert Boman
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden