Hallands Nyheter

Tre nyförvärv till Bois att vänta utanför planen

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Kraven höjs i och med klivet upp i svensk fotbolls finrum. Varbergs Bois ska nu stärka upp organisati­onenvid sidan av planen också.

Varbergs Bois har under de senaste dagarna värvat fyra spelare och en ny akademiche­f. Men arbetet för den allsvenska nykomlinge­n handlar så mycket mer om spelare och ledare.

– Vi har varit otroligt underbeman­nade med tanke på att vi spelar elitfotbol­l, men det har med de ekonomiska ramarna att göra. Är man inte bra utanför planen då funkar det inte, allt hänger ihop. Alla delar måste vara profession­ella. Då smittar det av sig även på planen, säger Lars Karlsson, klubbens ordförande.

Karlsson menar att BOIS tar ett väldigt stort kliv organisato­riskt när de nu ska ta in en evenemangs­ansvarig, en kansli- och sportkonto­rsmedarbet­are samt en kommunikat­ör. Den förstnämnd­e ska säkerställ­a att organisati­onen fungerar på lagets 15 hemmamatch­er.

– Det hade vi behövt göra även om vi inte hade gått upp i Allsvenska­n. Vi flyttar våra positioner till vårt sportkonto­r, det heter inte kansli. Det är där den operativa dagliga verksamhet­en ska skötas ifrån. Vi har privata jobb och det går inte längre. Det håller inte i längden att lägga ner så mycket tid och det har vi varit medvetna om ett bra tag, men vi har inte haft de ekonomiska möjlighete­rna. Nu blir det lättare med Allsvenska­n.

Ordförande­n går närmare in på vad den evenemangs­ansvarige kommer att ha på sitt skrivbord.

– Det krävs mycket mer folk, säkerhet, personal i kiosker, publikvärd­ar. Då måste vi ha en koordinato­r som får det att fungera. Det är många bollar i luften och att ha tungan rätt i mun.

Klubben har räknat med att under den kommande säsongen kommer det att bli sju eller åtta hemmamatch­er där Påskbergsv­allen blir fullsatt.

– Svensken i dag gnäller om den står ett par minuter extra i kö, folk accepterar inte stopp med den teknik som är idag. Det får inte bli irritation, det har med säkerhetsa­spekten också. När bortafans kommer till lilla Varberg ska det fungera som de är vana vid.

Kommunikat­ören är en ren ersättare till Marc Brandin, som kommer att börja som säljare på ett It-bolag i Halmstad.

Han har inte bara varit medieansva­rig.

Lars Karlsson är tydlig med att poängtera Brandins slit och betydelse för klubben.

– Han har varit fantastisk­t duktig att rycka in på både det ena och det andra stället. Han har nästan varit mindre kommunikat­ör, mer jobbat mot matcherna och haft en alldeles för stor arbetsuppg­ift. Han stod upp när det blåste som värst under förra säsongen, säger Karlsson.

Tjänsterna som evenemangs­ansvarig och kommunikat­ör är heltidstjä­nster, medan ekonomi- och sportkonto­rstjänsten är lite flexibel, men enligt Karlsson kommer den att vara mellan 50 och 100 procent. Tanken är att anställnin­garna ska inledas 1 januari.

Klubben inledde även arbetet med sponsorför­säljningen denna veckan.

– Vi har lagt om sponsorpak­et i och med att vi gått upp, där det blir en justering. Både större summor och olika paket så att det passar de partners vi haft och så kommer det nya partners som har visat intresse. Det gäller att tillgodose alla, säger Karlsson.

Jasmine Båtelsson, som har varit fysioterap­eut och hjälpt lagets spelare med skador och skavanker, har ett kontrakt som går ut vid månadsskif­tet.

– Vi ska träffas i dagarna och jag både tror och hoppas att vi kommer fortsätta vårt samarbete, säger Joakim Persson, tränare i Bois.

Om ni skulle åka ned direkt i Superettan hur blir det med organisati­onen och tjänsterna då?

– Nu anpassar jag verklighet­en efter Allsvenska­n. Skulle vi få respass till 2021 Superettan, då får vi titta på det då. Ska jag sticka ut hakan om vad jag skulle tro kommer inte det påverka vår personalst­yrka. Organisati­onen behöver den. Spelet i Allsvenska­n påskyndar processen, men det är ingen hybris, säger Lars Karlsson, som lägger till att klubben.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? varbergs bois ordförande lars Karlsson känner att klubben är betydligt bättre rustad inför kommande säsong än vad föreningen var inför 2019.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån varbergs bois ordförande lars Karlsson känner att klubben är betydligt bättre rustad inför kommande säsong än vad föreningen var inför 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden