Hallands Nyheter

Legendaren återvänder till HBK: ”Stora känslor”

- Carl Fredrik Johansson cfj@hn.se 010-471 51 31

En ikon gör comeback i Halmstads BK. Torbjörnar­vidsson, 51 – som är HBK:S meste allsvenske spelare genom tiderna – blir ny assisteran­de tränare efter Keith Millen.

– Jag får en möjlighet till arbete i en klubb som jag har stora känslor för, säger han.

Halmstads BK satsar småländskt i stället för brittiskt på den assisteran­de tränarpost­en inför 2020.

Torbjörn Arvidsson har tillbringa­t mer än ett kvarts sekel, 26 år, i HBK som spelare och ledare i olika roller, men lämnade när han inte fick förlängt kontrakt som assisteran­de tränare efter säsongen 2015.

Därefter har han varit två år i Varbergs Bois och två år i Kalmar FF – men nu blir det Halland och HBK igen.

HBK:S manager Magnus Haglund säger till HP:

– Jag tycker det är viktigt att ta vara på kompetens med klubbhjärt­a. ”Tobbe” var en spelare som alltid gav allt i precis alla lägen för laget och klubben och han är likadan som tränare. En oerhört hårt arbetande och ambitiös tränare som kommer att bidra mycket med sin rutin, kunskap och klubbhjärt­a.

Torbjörn Arvidsson har tidigare ingått i staben bakom fem Hbk-tränare: Janne Andersson, Lars Jacobsson, Pep Clotet Ruiz, Jens Gustafsson och Jan Jönsson.

Han vill inte prata om brytningen med klubben strax före jul 2015 – men ser desto mer fram emot att återvända till de blåsvarta leden.

– Jag får en möjlighet till arbete i en klubb som jag har stora känslor för. Utifrån vad Halmstads Bollklubb och Magnus har presentera­t så kommer jag att få en väldigt stimuleran­de och intressant position i föreningen där jag har chans att bidra och påverka, vilket känns jättebra, säger han.

Torbjörn Arvidssons arbetsuppg­ifter kommer, enligt Magnus Haglund, att bestå av att tillsamman­s med Haglund och det övriga ledarteame­t planera och genomföra matcher, att jobba mycket med individuel­l träning och att coacha U21-laget.

I Kalmar FF var Arvidsson U17-tränare under det första året medan han under ett turbulent 2019 fungerat som ledare i A-laget med fokus på fotboll och fys.

Torbjörn Arvidsson kom till HBK från Kalmar FF som spelare 1989. Han ligger tvåa bakom Jan Jönsson i antalet spelade A-lagsmatche­r för Bollklubbe­n (543, mot Jönssons 557), men är den Hbk:are som har gjort flest allsvenska matcher (306) och han ingick i guldlagen både 1997 och 2000.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden