Hallands Nyheter

Tovek vann Lövsta Future

- Mattias Nilsson

På fredag förmiddag avgjordes finalen av Lövsta Future Challenge Dressage under Sweden Internatio­nal Horse Show på Friends Arena. Isabella Tovek tog hem finalen med Happiness 26.

För att sätta extra krydda på finalen kommentera­des den av landslagsr­yttaren Patrik Kittel tillsamman­s med världsetta­n Isabell Werth som var båda mycket imponerade av de unga ryttarna och de unga Grand Prix-hästarna. Finalen reds precis som den sista kvalomgång­en i FEI Grand Prix U25, som även kallas ”kort Grand Prix”.

Isabella Tovek och stoet Happiness 26 red hem segern på 70,103% och visade domarna och publiken att de är ett ekipage för framtiden. Lina Dolk och Languedoc gjorde sin tredje start i Friends Arena och tog hand om andraplats­en. Emelie Aldenfalk med sin trotjänare Winton bjöd på en fin ritt och slutade med en tredjeplat­s, följt av Alva Lander med Herbie Hancock Graftebjer­g på en fjärdeplat­s.

– Det kändes väldigt bra idag. Hon var så avspänd och fin, sa Isabella i ett pressmedde­lande.

DD-1. Lopp 11, 1609m, auto

Giant Shadow är obesegrad efter åtta starter hos Björn Goop och han övertygar verkligen. Visserlige­n har han tjänat snabba pengar och kommit upp i klasserna men han ser ut att bära pengarna. Dedee Star är också bra, värst emot.

DD-2. Lopp 12, 3140m.

Antonio Trot fick aldrig riktigt chansen senast men han gick fort till slut. Helt rätt distans nu. Transcende­nce räknas trots lång vila.

 ?? Folkesson Bild: Ola ?? Isabella Tovek vann årets Lövsta Future Challenge.
Folkesson Bild: Ola Isabella Tovek vann årets Lövsta Future Challenge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden