Hallands Nyheter

Varberg får nytt julevenema­ng i Brunnspark­en

- Rebecka Kvint rebecka.kvint@hn.se

Varberg: ”Jul i Brunnspark­en” heter ett nytt evenemang som ska bidra till julstämnin­g i centrum.

– Vi vill skapa mysig stämning i innerstan under julhandeln, säger projektled­are Elisabeth Welzenbach.

Det är kommunens näringsliv­soch destinatio­nskontor (NOD) som arrangerar ”Jul i Brunnspark­en”, den 12 till 15 december. På programmet står bland annat besök av jultomten och toner från Varbergs Lucia och Varbergs kvartettsä­llskap. För de yngsta kommer det finnas karuseller och spunnet socker.

Den som vill kan skänka julklappar till nyanlända flyktingar, seniorer och utsatta kvinnor genom Röda Korset, Aktiv senior och kvinnojour­er.

Grappa öppnar en glöggbar och i marknadsst­ånd kommer det säljas bland annat brända mandlar, kanderade äpplen och julostkaka. Det blir en del försäljnin­g av hantverk, men fokus ligger på smaker och upplevelse­r.

– Vi gör det här för att stärka stadskärna­n. Det här är en idé som vi haft ett tag och nu blir det av. På ”Jul i Brunnspark­en” ska man kunna koppla av. Det blir dofter och smaker och pyssel för barnen. Vi vill skapa en skön stämning, som inte bara handlar om att shoppa utan också om att njuta, säger Elisabeth Welzenbach som är projektled­are för ”Jul i Brunnspark­en” på NOD.

Julgransfö­rsäljninge­n i Brunnspark­en upphörde i slutet av 1960-talet men innan dess hade generation­er av varbergare kunnat köpa sin gran i Brunnspark­en. Nu tas alltså stafettpin­nen upp igen för på evenemange­t blir det också granförsäl­jning.

– Exakt! Det har vi fått till oss, att förr gick alla i stan till centrum för att köpa sin gran. Det känns extra bra att ta upp den traditione­n.

– Jag hoppas att det blir så bra som vi tänkt. Det är första gången vi gör det här och vi är ödmjuka inför uppgiften. Men det känns bra och vi tror att det finns ett behov av detta. Under ”Smaka på Varberg” var det en besökare som sa ”tänk vad mysigt om man kunde ha detta inför jul” och då var vi faktiskt mitt i planeringe­n för det här, säger Elisabeth Welzenbach.

 ?? Bild: Dick Gillberg ?? Elisabeth Welzenbach ser fram emot ”Jul i Brunnspark­en” – ett nytt evenemang med syfte att bidra till julstämnin­g i stan. ”Man ska kunna gå en sväng på stan och sedan komma tillbaka till Brunnspark­en och ta en glögg eller ett kanderat äpple.”
Bild: Dick Gillberg Elisabeth Welzenbach ser fram emot ”Jul i Brunnspark­en” – ett nytt evenemang med syfte att bidra till julstämnin­g i stan. ”Man ska kunna gå en sväng på stan och sedan komma tillbaka till Brunnspark­en och ta en glögg eller ett kanderat äpple.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden