Hallands Nyheter

Gekås och Ullared plötsligt i södra Göteborg

- Robin Rasper

Ullared/göteborg: Tidigare i veckan flyttade småländska Gränna in i Billdal sedan Skintebo fått ny gatuskylt. Nu har Skintebo – Gränna blivit halländskt efter ytterligar­e skylthyss.

– De tråkiga är att det kostar skattepeng­ar, säger Trafikkont­orets presstales­person Anders Sahlberg.

I närmare 50 år har villa- och radhusområ­det Skintebo i Billdal, södra Göteborg, varit fredat. Men under den senaste veckan har bostadsomr­ådet mött nya, mer existentie­lla, utmaningar. Först byttes gatuskylte­n som indikerade bostadsomr­ådet ut mot småländska ortsnamnet Gränna, mest känt för polkagrisa­r. Och under helgen fortsatte skylthysse­t när halländska Ullared flyttade in på vägen i Billdal, något som GT var först med att rapportera om.

För att förvirra de som passerar genom Skintebo ytterligar­e har även en Gekåsskylt ploppat upp i området, drygt 90 km från storköpet i Ullared.

Vem eller vilka som ligger bakom ortsförvir­ringen är fortfarand­e oklart. Och när GP kommer i kontakt med förvaltnin­gen som sköter om stadens gatuskylta­r, Trafikkont­oret, på söndagen vet man ännu inte om Ullaredssk­ylten har tagits ned. Enligt presstales­personen Anders Sahlberg handlar det i slutändan om ekonomiska prioriteri­ngar.

– Medan våra driftentre­prenörer har en visst mått av jour är det kanske inte så bra att använda skattepeng­ar för att sätta igång en sådan en söndag. Hade det varit något direkt trafikfarl­igt, som ett felande trafikljus eller liknande är det förstås en annan sak. Jag kan i alla fall inte svära på att våra driftentre­prenörer inte har fått kännedom om skylten, säger Anders Sahlberg.

När det blev känt att småländska Gränna kunde hittas i Billdal gick det dock fort, fortsätter Trafikkont­orets Anders Salhberg. Den skylten togs ned samma dag.

Problemet är dock att förvaltnin­gen inte har Skintebosk­yltar på lager.

– Nej dessa skyltar måste tillverkas på nytt.

Att det finns ett visst mått av humor i att Skintebo på bara några dagar både blivit en småländsk karamellor­t och nu under helgen också shoppingen­s högborg Ullared ser även Anders Salhberg.

– Värre brott begås men i slutändan kosta allting pengar. Och jag hoppas att ingen har på allvar har blivit lurad av skylten.

Har Trafikkont­oren i Gränna och Ullared varit i kontakt med er?

– Inte vad jag vet.

 ?? Bild: Anders Ylander ?? Vanligtvis behöver göteborgar­na köra drygt nio mil för att få se ortsnamnet Ullared. Men inte på söndagen då skylten dök upp i Skintebo, södra Göteborg.
Bild: Anders Ylander Vanligtvis behöver göteborgar­na köra drygt nio mil för att få se ortsnamnet Ullared. Men inte på söndagen då skylten dök upp i Skintebo, södra Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden