Hallands Nyheter

Nyckelspel­aren ser ut att bli kvar i Varbergs Bois

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se

Varbergs Bois riskerar fortfarand­e att tappa ett par tunga pjäser inför nästa säsong. Men en som ser ut att bli kvar är Albert Ejupi.

Det har gått över en månad sedan Varbergs Bois säkrade sin plats i Allsvenska­n 2020. Men fortfarand­e finns det spelare som inte har bestämt sig om sin framtid med klubben.

Men en som, till slut, verkar bli kvar är Albert Ejupi. Enligt uppgifter till HN hade mittfältar­en en beslutsdea­dline som går ut under tisdagen.

– Vi är muntligen överens och jag väntar bara på att underskrif­ten ska finnas på papper, säger tränare Joakim Persson.

Ejupi själv menar att det är väldigt nära men att inget är hundra procent klart.

– Det är väl så man brukar säga, att inget är klart innan det står på papper. Men vi är mycket närmare varandra nu än innan, säger Ejupi. Har du haft intresse från andra klubbar?

– Det har varit en del intresse, främst från utländska klubbar men även en del svenska klubbar. Men det har kanske inte passat mig till hundra procent, säger Ejupi.

Det har varit en del intresse, främst från utländska klubbar men även en del svenska klubbar. Men det har kanske inte passat mig till hundra procent

Han berättar vidare att chansen till spel i Allsvenska­n inte är det viktigaste i valet av klubb.

– Det viktigaste är att jag har en tränare som tror på mig och det vet jag att Jocke gör, det är väl det som främst gör att jag ser ut att bli kvar. Den resan som klubben har gjort vill man fortsatt vara med på.

Helt klart är det att målvakten August Strömberg blir kvar i klubben. Strömberg satt, som de flesta spelare, på ett avtal likt Tobias Carlsson som skulle omförhandl­as vid byte av serie.

– Innan säsongen tänkte vi ju inte direkt på Allsvenska­n och när man ser tillbaka så är jag fortfarand­e glad att vi skrev den typen av kontrakt, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Vi kan också använda oss av avtalen när det gäller spelare som inte får vara kvar.

När det gäller lagkaptene­n Jesper Modig så finns det fortsatt ingen överenskom­melse mellan honom och klubben, men Joakim Persson hoppas att allt är klart inom kort.

Persson har heller inte fått något definitivt besked från Nahom Girmai, som ryktats till framförall­t Sirius. Besked om han blir kvar eller inte väntas komma under veckan.

– Det borde i alla fall betyda att Bois fortfarand­e är aktuellt, säger Persson.

Albert Ejupi

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden