Hallands Nyheter

Nu blir det nya tider för pendlare i Halland

- Erika Arnadottir erika.arnadottir@hn.se 010-471 51 82

Halland: På söndag byter Hallandstr­afiken tidtabell, och med det kommer längre restider. De som pendlar från och till Varberg är bland de värst drabbade.

Halland: Nya tider väntar för Hallandstr­afikens resenärer, när den nya tidtabelle­n nu börjar gälla. Räkna med längre restid särskilt om du byter mellan buss och tåg.

Från och med söndag 15 december gäller helt nya tider för Öresundstå­g, och med det kommer både nya avgångar och längre restid. Hårdast drabbas de pendlare som reser igenom, och inom, Varberg.

Tidningen har i tidigare artiklar berättat om hur storsatsni­ngarna längs Västkustba­nan slår hårt mot tågpendlar­na i Halland.

På vissa turer längs sträckan Halmstad–göteborg kommer man från och med nu att få räkna med uppemot tio minuters längre restid.

– Detta är en konsekvens av att vi inte har fått de tåglägen som vi har ansökt om av Trafikverk­et, sade Daniel Modiggård, trafikplan­eringschef på Hallandstr­afiken, till tidningen i november.

Från Hallandstr­afikens håll har man varit skarpt kritisk till att tågen inte längre kommer att gå regelbunde­t, men samtidigt gläds man åt att järnvägen rustas upp.

Den nya tidtabelle­n kommer inte att innebära några större förändring­ar vad gäller busstrafik­en.

Endast linje 10 i Falkenberg, som går mellan centrum och stationen, byter tabell för att matcha tågen.

Men resenärer som byter mellan buss och tåg i Varberg kan tvingas till ytterligar­e längre restid, på grund av att busstrafik­en kommer att rulla på ungefär som den har gjort tidigare.

Det är totalt fyra jättebygge­n längs Västkustba­nan och söderut som nu drar i gång på allvar:

Västlänken i Göteborg, Varbergstu­nneln, utbyggnad till dubbelspår på sträckan Ängelholm– Helsingbor­g samt utbyggnad till fyra spår mellan Lund och Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden