Hallands Nyheter

Dubbelt glaskross kunde ha slutat illa

Falkenberg: Mitt i natten vaknade kvinnan av att ett köksfönste­r krossades. Någon timme senare krossades även det andra fönstret och hon var nära att träffas av ett stort metallföre­mål.

- Mårten Samuelson

Falkenberg: – Sicken natt! En stund efter att polisen varit här tog jag en kopp kaffe och försökte lugna mig. Då small den andra rutan, berättar Ywonne Ståhl som under natten till onsdagen fick två köksfönste­r krossade mitt inne i villaområd­et.

Hon låg och tittade på tv och var halvvaken när det small till första gången tjugo minuter efter midnatt.

– Det var som en explosion och jag fattade först inte vad det var. Men hunden flög upp och skällde. När jag gick ut i köket såg jag att de hade slängt in en jättestor sten som låg på golvet med jättemycke­t glas runt omkring, säger Ywonne Ståhl.

Hon sprang ut för att kolla om hon kunde se någon och gick sedan in igen och ringde polisen.

– De kom ganska fort och frågade om jag hade några misstankar. Men jag är en rätt beskedlig person och har inga ovänner.

Efter att ha städat upp lite satte hon upp sopsäckar med silvertejp för fönstret eftersom det regnade och blåste kraftigt.

– Jag satt vid köksbordet, pustade ut och tog en kopp kaffe för att lugna ner mig. Då smällde det igen. De tog den andra rutan fast de såg att jag satt där och fick ducka för en stor järnklump som flög in genom fönstret.

Den här gången sprang hon ut direkt.

– Jag såg inte en jäkel. Men det måste varit en ganska stor person eftersom det var ett tungt föremål som träffade högt och flög in med sådan fart.

Andra gången fick Ywonne en massa glassplitt­er över sig men blev inte skadad.

– Då var jag gråtfärdig och kunde inte sova mer.

Polisen tog hand om järnklumpe­n för att säkra eventuella fingeravtr­yck.

Ywonne bor på Fajans och lade ut händelsen på sociala medier med förhoppnin­g om att någon kan ge polisen tips.

– Jag fick svar från en kvinna som bor inte så långt härifrån och berättade att hon råkade ut för samma sak i somras. Själv har jag inte haft någon skadegörel­se innan men hade ett inbrottsfö­rsök i somras. Det har drabbat grannar också och därför skaffade jag larm.

Enligt utredare Kristoffer Sixten på polisen i Falkenberg har det inte varit något utbrett problem med skadegörel­se på villorna i området. Skolan var utsatt under en period men där har det varit ganska lugnt på senare tid.

– Vi har inga misstänkta i nuläget men ska skicka metallbite­n vidare.

När tidningen besöker Ywonne Ståhl dyker glasmästar­na upp och hon har hunnit lugna ner sig.

– Nu kan jag skratta åt det. Men i natt var jag chockad. Många tankar hinner snurra i huvudet. Hoppas att polisen kan hitta den som gjort det här.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Glasmästar­e Göran Andersson byter en av de två krossade köksrutorn­a.
Bild: Håkan Johansson Glasmästar­e Göran Andersson byter en av de två krossade köksrutorn­a.
 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Glasmästar­na var på plats på förmiddage­n och bytte ut de krossade köksfönstr­en.
Bild: Håkan Johansson Glasmästar­na var på plats på förmiddage­n och bytte ut de krossade köksfönstr­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden