Hallands Nyheter

Allsång ska ta varbergarn­a in i det nya året

- Malin Strandberg malin.strandberg@hn.se 010-471 50 25

Varberg: Det som är nytt för årets nyårsfiran­de på torget är att alla som deltar har möjlighet att tillsamman­s sjunga in det nya året.

Körledaren Annika Werdelin, som bland annat är initiativt­agare till körfestiva­len Blanka Varberg Choir Festival, har fått hedersuppd­raget att nyårstala.

– Jag ska passa på att hylla varbergarn­a som publik. De är fantastisk­a på att dyka upp på evenemang runt om i kommunen. Jag hoppas att det är många som vill komma till torget och sjunga, säger Annika Werdelin, som också tänker hylla sången som företeelse.

Efter talet stämmer hon och kören upp i sång och därefter kan alla på torget delta i allsången. Vill man öva sin stämma innan tolvslaget öppnar kyrkan upp vid 23 för de som vill provsjunga med Blanka Varberg Choir Festival.

Jag hoppas att det är många som vill komma till torget och sjunga

Annika Werdelin, nyårstalar­e och körledare

Annika Werdelin avslöjar att kören kommer inleda med Kents låt ”Sverige” och allsången kommer att bestå av ”Auld lang syne” med ny text av varbergare­n Magnus Gällblad samt klassikern ”Happy new year”.

Precis som förra året kommer besökarna att få se och höra ett lågfyrverk­eri som är synkronise­rat till musik. Kända låtar i olika tempo kommer spelas samtidigt som fyrverkeri­erna lyser upp himlen. För de som av olika anledninga­r inte vill fira in det nya torget och kanske främst för de allra minsta kommer ett nyårstivol­i att vara på plats i Brunnspark­en under dagen.

Vid dåligt väder kommer arrangörer­na Näringsliv­s- och destinatio­nskontoret och Varberg Fastighete­r AB att ställa in fyrverkeri­uppvisning­en. Om detta skulle inträffa skjuts fyrverkeri­erna upp under påskfirand­et i stället.

 ?? Bild: Laura Zurman/arkiv ?? Så här såg det ut på Varbergs torg förra året.
Bild: Laura Zurman/arkiv Så här såg det ut på Varbergs torg förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden