Hallands Nyheter

Klitterbad­et kan komma att flyttas till Kristinesl­ätt

- Lena Lyxell lena.lyxell@hn.se 010-471 52 68

Falkenberg: Ska Klitterbad­et renoveras eller rivas? Ska kommunens bygga en badanläggn­ing på en annan plats? Och hur går planerna på ett äventyrsba­d i anslutning till Klitterbad­et? Nu ska investerin­gstakten ses över.

För att uppnå de ekonomiska resultatmå­len måste investerin­gstakten sakta ner. Som det ser ut i dag kommer kommunen inte att uppnå målen något år fram till 2022. Därför stoppas planerna på ett fleraktivi­tetsområde på Kristinesl­ätt, i anslutning till arenan. Dessutom skrotas tankarna på ett äventyrsba­d på Klitterbad­et och badanläggn­ingens framtid ska ses över.

– Vi varken vill eller har råd att göra investerin­gar på bortåt 600 miljoner som ett äventyrsba­d kostar, säger kommunstyr­elsens ordförande Per Svensson (S).

Nyligen genomgick Klitterbad­et en mindre uppfräschn­ing för att göra anläggning­en användbar i ytterligar­e fem år. Men det krävs större åtgärder för att Klitterbad­et, som har 50 år på nacken, ska hålla i framtiden. Därför sade kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott nyligen ja till en förstudie för att titta på vad det skulle kosta att förlänga Klitterbad­ets livslängd med 30 år, alternativ­t bygga en ny badanläggn­ing på samma plats som i dag med en livslängd på minst 40 år. Eller, bygga en ny badanläggn­ing på en annan plats.

– Om vi ska riva eller renovera Klitterbad­et måste anläggning­en hålla stängt under en längre tid. Det kanske finns alternativ­a platser där man kan samverka om till exempel parkerings­platser. Kristinesl­ätt är absolut en tänkbar plats, säger Per Svensson.

Området kring Falcon alkoholfri arena var tänkt som ett rekreation­sområde för dem som inte ägnar sig åt lagidrott. En förstudie har gjorts, men mer än så blir det inte.

– Vi kommer inte att göra något under överskådli­g tid. Det finns så många möjlighete­r att ha en aktiv fritid i kommunen. Vi har till exempel ett fint friluftsom­råde vid Herting, Vallarna och idrottspla­tsen, säger Per Svensson.

När politikern­a i kommunstyr­elses arbetsutsk­ott nyligen diskuterad­e Klitterbad­ets och Kristinesl­ättsområde­ts framtid var Centerpart­ier och Moderatern­a inte eniga med Framtid Falkenberg om att dra i handbromse­n för Kristinesl­ättsområde­ts utbyggnad till ett område för spontana idrottsakt­iviteter, kultur och konst.

– Det är viktigt att kommunen erbjuder aktivitete­r för alla åldrar. Det är synd att Framtid Falkenberg vill avbryta planerna. Det handlar om smarta lösningar för både barn och äldre, säger Per Johansson (C).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden