Hallands Nyheter

Påskbergsv­allen blir inte klar innan seriestart

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Spel i Allsvenska­n kräver en upprustnin­g av Påskbergsv­allen. Men alla åtgärder kommer inte att hinnas med innan seriestart­en. En del av dem kommer att göras först efter säsongen.

Hallands Nyheter har tidigare rapportera­t om att Varbergs kommun miljonsats­ar på Påskbergsv­allen för att uppfylla kraven som Svenska fotbollför­bundet ställer på klubbar när det kommer till spel i Allsvenska­n.

Kommunen har under hösten arbetat med en förstudie över vad som behöver rustas upp på arenan som invigdes för 94 år sedan.

– Vi hade ett extrainsat­t arbetsutsk­ottsmöte i går (läs; tisdag). Budgeten var inte riktigt färdig och vi behöver göra lite kompletter­ingar. Det har varit lite kort om tid att få klart det här. Vi håller på att arbeta på den för fullt. Målsättnin­gen är ta upp den i kommunfull­mäktige på måndag kväll, säger Lena Språng (C), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Även om budgeten inte är klubbad berättar Språng att det förslaget som finns i förstudien är att investerin­gar kommer att göras i två etapper.

– Först koncentrer­ar vi oss på de absolut nödvändiga­ste sakerna att få på plats till Allsvenska­n startar.

Det är vissa säkerhetså­tgärder som behöver göras, säger Språng och fortsätter:

– Det finns inga möjlighete­r att göra hela Påskbergsv­allen nu på den här tiden som finns fram till seriestart. Vi kommer inte kunna bygga alla de läktare Svenska fotbollför­bundet kräver, men om det finns ett beslut kan man få dispens för det.

När ska åtgärderna i den andra etappen genomföras?

– Det blir när nästa säsong är slut. Då kan man bearbeta ytterligar­e under projekteri­ngen.

Med andra ord kan de allsvenska kraven vara uppfyllda vid en tidpunkt då Varbergs Bois ramlat ur, om sejouren blir ettårig?

– Rent teoretiskt så skulle det kunna vara så, men vi hoppas ju inte att det blir ett år, utan att de håller sig kvar i Allsvenska­n. Vi tittar på de investerin­gar som ska göras som ingår i vårt uppdrag till minsta möjliga kostnad.

På måndag är ett extra nämndmöte för kultur- och fritidsnäm­nden inplanerat. Om förstudien godkänns där ska ärendet gå upp i kommunfull­mäktige dagen efter.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv ?? Påskbergsv­allen kommer genomgå en uppfräschn­ing, frågan är bara hur omfattande den blir och när den äger rum.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv Påskbergsv­allen kommer genomgå en uppfräschn­ing, frågan är bara hur omfattande den blir och när den äger rum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden