Hallands Nyheter

Nahom Girmai lämnar Bois för konkurrent

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Efter alla turer har Nahom Girmai kommit fram till ett beslut. Och mittfältar­en har valt att inte skriva på ett nytt kontrakt med Varbergs Bois

Nahom Girmai har varit en nyckelspel­are för Varbergs BOIS under de två senaste åren i Superettan. Girmai satt på ett utgående kontrakt och ville avvakta säsongen innan han tog ett beslut om framtiden.

Enligt uppgift till HN hade han en deadline för beslut som gick ut vid midnatt och sent igår kväll meddelade han att han inte skriver på Bois kontraktsf­örslag.

Redan för en månad sedan ryktades han vara klar för Sirius. Och under onsdag eftermidda­g blev också övergången officiell.

– Jag hoppas kunna bidra med både mål och assist till laget. Jag har alltid velat spela i allsvenska­n, så jag är förväntans­full och hoppas att vi kan ta en hel del poäng och ge de större klubbarna en match, säger Girmai till Sirius hemsida.

Varbergs Bois tränare och sportchef Joakim Persson har haft Girmai som spelare både i Bois och i Kristianst­ad.

Men han är inte alltför sorgsen över att tiden ihop är förbi.

– Nahom har mer och mer velat utgå från en sittande roll och vi hade kanske satt krokben för oss själva. Jag ska inte säga att det var bra att han sade nej men vi är uppe i ett stort antal spelare som kan gå centralt i och med att (Samuel) Monday och (Robin) Tranberg redan kommit in, säger Persson.

Tränaren har tidigare berättat att Girmai erbjudits ett väldigt bra kontrakt med Bois mått mätt. Kommer de pengarna läggas på något nyförvärv nu?

– Vi är inte vana vid att ha en sådan här budget och där finns fortfarand­e marginal. Men man behöver inte nyttja en hel budget bara för att den finns. Vi sitter gärna kvar med en buffert till sommaren. Är det en offensiv spelare som man behöver förstärka med då så är de inte gratis om de har gjort avtryck innan i karriären.

Däremot har Albert Ejupi, som HN i måndags avslöjade var muntligen överens med klubben, skrivit på ett nytt ettårskont­rakt med Varbergs Bois.

August Strömberg har skrivit på ett nytt tvåårsavta­l och lagkaptene­n Jesper Modig uppges också vara väldigt nära att förlänga sitt avtal med klubben.

Man behöver inte nyttja en hel budget bara för att den finns. Vi sitter gärna kvar med en buffert till sommaren

Joakim Persson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden