Hallands Nyheter

Nyckelspel­are förlänger med Falkenberg

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

På årets glöggminge­l presentera­des en för Fff-fansen välkommen nyhet. Tobias Karlsson har förlängt sitt kontrakt med Falkenberg­s FF.

– Jag tror att vi går en väldigt spännande framtid till mötes, säger Karlsson.

Tobias Karlsson var den sista av Fff-spelarna med utgående kontrakt som inte hade tagit något beslut. Nu står det klart att mittbacken har skrivit på för två nya år med klubben.

– Jag har känt likadant hela tiden, att jag är långt från klar i Falkenberg. Lite semestrar och annat har gjort att det dragit ut på tiden, men det har inte funnits något annat val än FFF för mig, säger Karlsson.

Han ser fram emot utmaningen att göra Falkenberg­s FF till ett stabilt allsvenskt lag.

Det har inte funnits något annat val än FFF för mig.

Tobias Karlsson

– När jag kom hit så ville jag till Allsvenska­n och det var ingen som trodde på det. Nu ska vi bli ett stabilt allsvenskt lag och vi får se om någon tror på mig den här gången, säger han.

Sportchef Håkan Nilsson är nöjd med att ha Karlsson kvar i mittlåset.

– Vi har haft bra diskussion­er hela vägen, sedan drog det som vanligt ut på tiden när det gäller Tobias. Men det handlar mer om att vi vet var vi har varandra, säger Håkan Nilsson som inte hymlar med om att det behövs förstärkni­ng i backlinjen.

– Vi spelade med tre mittbackar under stora delar av säsongen och just nu har vi bara tre tillgängli­ga på grund av Mahmuts (Özen) skada. Där finns så klart ett behov.

Tobias Karlsson berättar att det funnits lite intresse men menar som sagt att FFF hela tiden legat bäst till.

– Jag känner att vi fick oförtjänt lite kritik den här säsongen, vi borde ha tagit 8–10 poäng till och då hade vi legat på säker mark tidigare. Det är dit jag vill med Falkenberg­s FF, vi ska vara ett stabilt allsvenskt mittenlag, säger Tobias Karlsson.

 ?? Bild: Avdo Bilkanovic/bildbyrån ?? Tobias Karlsson blir kvar två år till i FFF.
Bild: Avdo Bilkanovic/bildbyrån Tobias Karlsson blir kvar två år till i FFF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden