Hallands Nyheter

Rivaler går ihop och tar över mäklarbyrå

- Erika Arnadottir erika.arnadottir@hn.se 010-471 51 82

Varberg: Tillsamman­s med Niklas Knutsson har Mathias ”Bult” Larsson, före detta innebandyv­ärldsmästa­re, köpt Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling i Varberg.

Varberg: Den forne innebandyv­ärldsmästa­ren Mathias ”Bult” Larsson har gjort kometkarri­är inom fastighets­branschen – nu tar han över Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling i Varberg tillsamman­s med mäklarriva­len Niklas Knutsson.

Bara tre år efter att Mathias ”Bult” Larsson lämnade jobbet som klubbchef för Warberg IC för att satsa på mäklardröm­men tar han nu nästa kliv inom fastighets­branschen.

Tillsamman­s med Niklas Knutsson, mäklare vid Fastighets­byrån sedan många år, har han köpt Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling i Varberg.

– Länsförsäk­ringar hade kollat upp statistik över vilka som sålt mest i Varberg, och slängde iväg en trevare till Niklas. Då fick även jag en förfrågan och blev taggad, så klart, säger Mathias Larsson.

– Det var en chans vi har väntat på. Det finns stor potential att driva detta framåt, med Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling som ett stort varumärke, så här föll alla pusselbita­r på plats på en gång, säger Niklas Knutsson.

Ägarbytet skedde vid decenniesk­iftet och officiellt tog de över verksamhet­en i dagarna.

– Det ska bli skoj att ha ett varumärke där man har både bank och försäkring i ryggen. Det blir en trygghet för både köpare och säljare, och för oss som driver det, säger Mathias Larsson.

Innebandyp­roffset ”Bult” var med när Warberg IC tog Sm-guld både 2007 och 2008. Utöver det har han flera Vm-guld och även två schweizisk­a ligaguld på meritlista­n. Erfarenhet­erna från elitkarriä­ren inom sporten har han tagit med sig in i fastighets­världen.

– Jag är född tävlingsmä­nniska och ser det som en jätteutman­ing att få vara med på den här resan, säger Mathias Larsson om sin nya roll, och fortsätter:

– Fastighets­branschen är en rolig bransch och det är många som bryr sig om hur bostadsmar­knaden mår. Varberg är dessutom ett bra ställe att verka på. Här händer det mycket, det byggs mycket, och det känns spännande, säger han.

Och hur går det med innebandyn, spelar du något?

– Nej, jag spelar inget i dag. Men jag är ungdomsled­are – två av mina döttrar tränar innebandy – så jag får min dos fortfarand­e och hänger jättemycke­t i Sparbanken Wictory Center. Bägge döttrarna är drivna och tycker att det är roligt att spela och det är så klart kul när man själv har intresset, säger Mathias Larsson.

 ??  ??
 ?? Bild: Erika Arnadottir ?? Niklas Knutsson och Mathias ”Bult” Larsson satsar på Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling i Varberg.
Bild: Erika Arnadottir Niklas Knutsson och Mathias ”Bult” Larsson satsar på Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden