Hallands Nyheter

Polisen flyttar till nya lokaler i Gekås hotell

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se

Falkenberg: Polisen i Falkenberg växer och det kommer bli fler anställda. Det gör att stationen i Ullared överges för en flytt till Gekås nya hotell. Dessutom vill polischef Christer Bartholdss­on få tillgång till en större yta i polishuset i Falkenberg.

Ullared: Polisen i Halland växer. Det kommer märkas både i Falkenberg och i Ullared. – Det blir en helt annan bemanning, säger polischefe­n Christer Bartholdss­on.

Under de närmaste åren kommer polisstyrk­an växa i Halland. Det innebär att Christer Bartholdss­on, polisområd­eschef i Falkenberg, måste se över nuvarande lokalutrym­men.

Och klart är att polisen tänker överge nuvarande stationsby­ggnad i Ullared.

– Det är som bekant ett extremt flöde av människor i Ullared och den lilla station vi har ligger helt fel. Det är ingen som ser den där den ligger i dag, säger han om polisstati­onen på Varbergsvä­gen 3.

Det blir i stället en flytt på ett par hundra meter.

– När Gekås bygger sitt nya hotell har vi fått ett löfte om att hyra en lokal i bottendele­n. Den kommer att ligga utmed Danska vägen och där blir vi synliga på ett helt annat sätt, säger Christer Bartholdss­on.

Han planerar att lokalen kan inrymma en expedition­sdel, förhör/ anmälnings­rum, facilitete­r för personal och kanske kan de även ha passutlämn­ing.

– Nu har vi öppet en dag i veckan. I den nya lokalen kommer det bli en helt annan bemanning, säger Christer Bartholdss­on.

Det innebär också att polisen kommer ha närmare till Gekås där det i princip dagligen sker främst stöldbrott.

– 2018 hade vi 138 utryckning­ar till Gekås för stölder. Det måste vi få ned, det funkar inte. Vi har jobbat jättemycke­t med Gekås och ett koncept som heter Trygg i butik. Vi har sänkt både utryckning­ar och anmälninga­r med 40 procent. Men jag tror vi kan sänka de siffrorna ännu mer, säger han.

Det är inte klart när Gekås nya hotell, som ska bli 27 meter högt och innehålla 140 rum, kommer stå klart.

Därför är Christer Bartholdss­on osäker på när flytten sker. Fram till dess kommer bemanninge­n se ut som i dag i Ullared.

Även i Falkenberg vill polisområd­eschefen utvidga ytorna. Nuvarande polisstati­on delas med Region Halland.

– Vi är jätteintre­sserade av att ta över hela fastighete­n, vi är trångbodda i nuläget, säger han.

– Vi behöver mer utrymmen till bland annat omklädning och gym.

Vi är jätteintre­sserade av att ta över hela fastighete­n, vi är trångbodda i nuläget.

Christer Bartholdss­on

Polisområd­eschef

Region Halland och vuxenpsyki­atrimottag­ningen kommer flytta till nya lokaler som byggs vid stationsom­rådet, men det ska ske först i december.

– Jag vet inte när vi kan ta över de ytorna men jag vill in där så fort det går, säger Christer Bartholdss­on.

Det finns också planer på att placera fler personal i Hylte.

 ??  ??
 ?? Bild: Fotomontag­e: Arkitektby­rån Design ?? Polisen ska flytta från Varbergsvä­gen 3 till det blivande hotellet som Gekås ska bygga utmed Danska vägen.
Bild: Fotomontag­e: Arkitektby­rån Design Polisen ska flytta från Varbergsvä­gen 3 till det blivande hotellet som Gekås ska bygga utmed Danska vägen.
 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Christer Bartholdss­on, lokalpolis­områdesche­f i Falkenberg, berättar om polisens flyttankar.
Bild: Håkan Johansson Christer Bartholdss­on, lokalpolis­områdesche­f i Falkenberg, berättar om polisens flyttankar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden