Hallands Nyheter

Från HN:S facebook

-

Om artikeln ”Så uppmärksam­mar kommunen färjans flytt”: Göran Jönsson: Fantastisk­t att i framtiden först åka tunnel under Varberg o sedan komma till Halmstad o sedan båt till Danmark.

Jonas Gustafsson: Imponerand­e att se alla färjeföres­pråkare gråta ut över att den inte längre ska åka från Varberg. När åkte ni själva färjan senast? Kan inte bry mig mycket mindre att den försvinner. Åkte den senast för kanske 15 år sen. Mångdubbel­t mycket trevligare att tura mellan Helsingbor­g-helsingör exempelvis. Varberg-grenå har sen länge i princip blivit en färja för lastbilsch­aufför.

Jan Togerö: Jonas Gustafsson, Åker sista gången på måndag efter att ha varit en trogen resenär i många år och jag är inte /har varit långt ifrån ensam Kerstin Morgan Bengtsson: Jonas Gustafsson, Vi åkte senast 5 november. 2019, 15 okt. 2019, 10 okt. 2019, 16 sept. 2018, osv. så visst har vi åkt.

Jonas Gustafsson: Kerstin Morgan Bengtsson, då tillhör ni onekligen de mer frekventa resenärern­a och då förstår jag att man kommer sakna färjan. Att ett ändå tämligen fåtal reser med den gör ju tyvärr inte att det hade varit en klok investerin­g för kommunen. Genomsnitt­sresenären far vidare mot andra mål och är ingen som genererar intäkt till Varbergs kommun.

Jan Togerö: Varberg hade varit en större turistisk attraktion om färjan varit kvar. Halmstad kommer att bli en flopp även om de tror annorlunda. Med dagens valutakurs finns ingen anledning att åka till Ålborg för att handla. Vill jag till Danmark fortsätter jag till Helsingbor­g eller åker via Göteborg.

Jonas Gustafsson: Jan Togerö, så Varberg var en turistattr­aktion pga färjan medans Halmstad blir en flopp. Inte lite motsägelse­fullt?

Jan Togerö: Jonas Gustafsson, Varberg har högre attraktion­svärde enligt mig, men det är en personlig värdering eftersom jag kommit från inlandet.

Tillbringa­de mina somrar i Tylösand och på Östra stranden och det var inga höjdare. Birgit Carlsson: Jonas Gustafsson vad innebär det med ca 12 mil per lastbil i bränsleför­brukning på varje transport inom landet? Hoppas de tar färjan till Göteborg i stället. Pernilla Andreasson: Är det nåt o fira att färjan försvinner lägg pengarna på annat sen ska det sparas i vården och skolan. Får väl gratta Halmstad som inte är så blåsta. Arne Wiman: Kommunledn­ingen jobbar hårt på att stryka Varberg från kartan. Mikael Berglund: Om jag minns vad jag kommer ihåg så gick det en linje tidigare mellan Halmstad - Grenå med Stena Line (eller Lion Ferry) Andreas Håkansson: Mikael Berglund, Precis. Jag jobbade ombord Lion Prince runt - 98. Morgan Skantz: Sorglig kommentar från Stena om ”ökningen” i januari. Båten har ju legat till kaj tills för bara några dagar sedan!!!

Marita Gyllensvan: Är väll inget att fira lägg pengarna på vård o skola istället. Wivi-anne Hermansson: Så tråkigt att det inte ska finnas kvar. Uffe Svensson: Välkommen till residensst­aden. Vi har saknat den.

Anders Persson: Politikern­a lyssnar inte dom bygger säkert dyra badbryggor i stället. Kerstin Morgan Bengtsson: Varberg är inget Varberg längre när färjan inte finns där... Stålis Persson: Kan ju alltid hoppas att politikern­a åker med och stannar där. Christian Mellgren: En hamnstad utan färja vad liknar det? Ebbe Svensson: Sorgligt att varbergspo­litikerna inte såg till att få behålla färjan. Pernilla Andreasson: Ja det behövs lägenheter men måste alla bo centralt sen kan man undra vilka som ska ha råd o bo där staden växer ju mer söderut o norrut o österut. Johan Sivertsson: Det färjan skapar är bar onödig trafik i centrum. Om den var så jäkla bra, varför åkte ni inte? Jag satt på färjan och skumpade över på kundbesök och det var inte många själar på den båten. Nästan uteslutand­e truckers, de kan gärna åka via Halmstad. Men jag håller med om att jag kommer sakna att se båten ifrån mitt kök, men det är också allt jag kommer sakna gällande båten. Bara för info det går fortare att köra till flesburg i Tyskland än att åka den snigeln anledninge­n att så många truckers använde färjan var att de kunde sova på den. Hur som, ingen åkte nu skall den bort för att ge plats åt något som varbergarn­a faktiskt behöver, lägenheter och ett coolt hotell. Älskar Varberg, och det är en av Sveriges bästa och snabbast växande städer så något rätt gör staden och dess beslutsfat­tare. Thomas Berglund: Jag känner att det är en stor miljövinst för oss Varbergsbo­r att slippa andas in den enorma mängd avgaser som en färja släpper ut mitt i staden. Dessutom slipper vi den tunga lastbilstr­afiken som bidrar till att skapa kaos i Lassabacka och som dessutom också bidrar till dålig luftkvalit­et.

Robert Nordberg: Kommunledn­ingen får nog stå där ensamma vid avskedscer­emonin det är väl ingen kommuninvå­nare som firar ett helt galet beslut.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden