Hallands Nyheter

”Bara seriösa intressent­er göre sig besvär för Rasmus”

- Jan-owe Wikström 010-471 51 61

IFK Göteborg uppges överväga att lägga ett bud och fler allsvenska klubbar har visat intresse.

Men huvudperso­nen själv, Halmstads BK:S skyttekung Rasmus Wiedesheim-paul tar spekulatio­nerna med ro.

– Det var väl inte direkt oväntat att det skulle finnas intresse när man har gjort 19 mål i Superettan och är 20 år. Men annars vet jag inte så mycket. Det är min agent (Jonas Svensson) som sköter det där så jag fokuserar på fotbollen och HBK.

Vad vill du själv?

– Det är svårt att säga. Det viktigaste för mig är att få speltid och känna att jag har tränarens förtroende och kunna fortsätta på den inslagna vägen. Och det har jag ju i HBK som jag dessutom har kontrakt med två år till. Så det är vad som gäller just nu, säger Rasmus.

Det var somras som Wiedesheim-paul förlängde kontraktet till över säsongen 2021 – något som Hbk-managern Magnus Haglund är glad över i dag.

– Ja, den dagen som vi säljer Rasmus, om vi gör det, vet vi att det är en klubb som kan betala för sig. Annars är det ointressan­t. För med en kille som har gjort 19 mål i den näst högsta divisionen och bara är 20 år – då är det bara seriösa intressent­er som göre sig besvär, klargör Magnus.

iMen i nuläget räknar Haglund med att Rasmus är HBK:S spelare även 2020.

– Det är i alla fall ingen klubb som har hört av sig till HBK för att få tillstånd att prata med spelaren. Då har de i så fall hört sig för via Rasmus agent och vi har regelbunde­n kontakt.

Efter att i fjol, under Igor Kruljs tränarskap, ha inlett säsongen på bänken blev det sedan med Magnus Haglund som manager 22 matcher från start, 19 mål och en andraplats efter Erik Björndahl i Superettan­s skytteliga.

Det i sin tur gjorde att andra klubbar fick upp ögonen för den gänglige måltjuven.

Men från Blåvitt är det locket på.

– Det har jag inga kommentare­r till, sa Pontus Farnerud, assisteran­de sportchef, till GP i förra veckan.

För egen del startar Rasmus nu 2020 med ett starkt fjolår i ryggen.

– När jag väl fick chansen utvecklade­s jag för varje match och fick ett allt större självförtr­oende. Så det som jag var bra på vill jag vässa ytterligar­e, samtidigt som det finns andra bitar som jag vill förbättra. Och vilka är det?

– Att vara ännu mer rörlig på planen och mer delaktig i spelet. Och att orka stå emot och hålla i bollen när man är felvänd.

Det låter som om mer styrka och muskler krävs?

– Ja, jag tränade mycket styrka redan i fjol, men nu blir det ännu mer, där Simon (Bakkioui) har lagt upp ett program. För samtidigt som man ska bli mer explosiv och lägga på sig mer muskler gäller det att inte tappa smidighete­n, påpekar Wiedesheim-paul.

Därför välkomnar han Magnus Haglunds påannonser­ing med fler träningspa­ss och ännu mer belastning. Samtidigt som han ser fram emot att träningsma­tcherna kommer i gång redan i helgen, den 18 januari hemma mot Lunds BK.

– Visst är det roligare att spela – det är ju därför man tränar, för att få spela. Och som man tränar spelar man, heter det ju.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv ?? 19 mål på 22 matcher. Det har gjort att de allsvenska klubbarna med IFK Göteborg i spetsen har fått upp ögonen för HBK:S skyttekung Rasmus Wiedesheim-paul.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv 19 mål på 22 matcher. Det har gjort att de allsvenska klubbarna med IFK Göteborg i spetsen har fått upp ögonen för HBK:S skyttekung Rasmus Wiedesheim-paul.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden