Hallands Nyheter

Coronaviru­set påverkar inte rutinerna för vårdperson­al

- Christophe­r Vallerius christophe­r.vallerius@hn.se 010-471 53 26

Falkenberg: På måndagen bekräftade­s det första fallet av coronaviru­s i Halland och på flera håll i landet vidtas en rad olika åtgärder. Socialförv­altningen i Falkenberg­s kommun har däremot inte ändrat några rutiner för personalen inom äldreomsor­gen.

Socialförv­altningen i Falkenberg­s kommun följer utveckling­en kring viruset noga men har än så länge inte vidtagit några åtgärder för personalen inom äldreomsor­gen.

– Den generella informatio­n som vi skickar ut bland de anställda är att vi följer Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner. Är du sjuk så stannar du hemma men är du frisk så ska du gå till jobbet, säger Daniel Johansson, tillförord­nad chef för socialförv­altningen och fortsätter:

– Parallellt med det så har vi jobbat med att revidera våra anvisninga­r som vi följer vid en influensae­pidemi. För att chefer och personal ska veta hur de ska agera om de stöter på ett misstänkt fall av smitta.

I övrigt jobbar personalen på som vanligt förklarar Daniel Johansson som säger att de inte haft karantänti­der för folk som kommit tillbaka från riskområde­n.

– Vi hade ju ett läge där precis efter sportlovet där vi fick fundera lite extra. Då hade vi en sjuksköter­ska som jobbade hemifrån den första

Är du sjuk så stannar du hemma men är du frisk så ska du gå till jobbet.

Daniel Johansson, tillförord­nad chef för socialförv­altningen

tiden. Annars jobbar folk på som vanligt.

– Men vi går vi in i en fas nu där vi får tänka mer kring de större scenariern­a som; ”vad händer om skolorna stänger ner?” Eller om vi har vårdperson­al som börjar uppvisa symptom, hur hanterar vi det? Vi vill ju inte hamna i ett läge där vi inte kan utföra jobbet ordentligt eller riskerar att stå utan personal, avslutar Daniel Johansson.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv och Tt/arkiv ?? Socialförv­altningen i Falkenberg­s kommun följer coronaviru­sets utveckling noga men har än så länge inte ändrat några rutiner för personalen inom äldreomsor­gen.
Bild: Roger Larsson/arkiv och Tt/arkiv Socialförv­altningen i Falkenberg­s kommun följer coronaviru­sets utveckling noga men har än så länge inte ändrat några rutiner för personalen inom äldreomsor­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden