Hallands Nyheter

Så många hallänning­ar har deklarerat

- Nils Lindgren

Halland: Skatteåter­bäringen har nu börjat betalas ut till hallänning­arna och hittills i år har 413 miljoner kronor betalats ut till 59 000 personer. De flesta som deklarerad­e i mars har redan fått pengarna insatta på sina bankkonton.

De som får sin skatteåter­bäring i april är de som deklarerad­e digitalt senast den 31 mars utan att göra några ändringar eller tilllägg. I år är det 59 062 personer som har gjort det och totalt är det 413 498 408 kronor som kan betalas ut. Det skriver Skatteverk­et i ett pressmedde­lande.

– Nästan alla av dem får pengarna insatta direkt på sitt bankkonto mellan den 7 och 9 april. Däremot är det en del som ska få tillbaka pengar som inte får en automatisk utbetalnin­g eftersom de inte har anmält ett bankkonto. Det går fortfarand­e att göra och de gör det lättast på vår webbplats där det också finns bra vägledning, säger Anna Sjöberg, deklaratio­nsexpert på Skatteverk­et.

” Det finns också de som får tillbaka på skatten men som inte får någon utbetalnin­g. Det kan bero på att man har en skuld hos Kronofogde­n.

Johan Schauman

Det tar cirka två bankdagar för bankkontot att bli registrera­t. Därefter kan de begära utbetalnin­g i e-tjänsten Skattekont­o. Normalt tar det tre bankdagar innan pengarna finns på kontot.

– Det finns också de som får tillbaka på skatten men som inte får någon utbetalnin­g. Det kan bero på att man exempelvis har en skuld hos Kronofogde­n eller att man ska få tillbaka mindre än 100 kronor, och så låga belopp betalas inte ut automatisk­t, säger Johan Schauman, deklaratio­nsexpert på Skatteverk­et.

Den som ska få tillbaka skattepeng­ar men som gjort en ändring eller ett tillägg, deklarerat på papper eller deklarerat efter den 31 mars kan få sina pengar i början av juni. Sista dagen att deklarera är den 4 maj.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt/arkiv ?? De flesta som deklarerad­e redan i mars har redan fått skatteåter­bäringen insatt på sina konton.
Bild: Fredrik Sandberg/tt/arkiv De flesta som deklarerad­e redan i mars har redan fått skatteåter­bäringen insatt på sina konton.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden