Hallands Nyheter

Jakob Jenefeldt osäker på nytt Fbk-kontrakt

- Max Holmgren

Under säsongen har Jakob Jenefeldt varit en av lagets mest lysande stjärnor. Nu är han osäker på om han kommer fortsätta i klubben.

Mycket är oklart kring Frillesås spelartrup­p inför nästkomman­de säsong. Flera av spelarna sitter på utgående kontrakt och spelande tränare Mattias Johansson är osäker på hur många som kommer stanna.

– Det är ganska mycket som är oklart i dagsläget med truppen inför nästa säsong. Just nu arbetar klubben intensivt med kontrakten. Men mycket är ju ovisst kring ekonomin i dessa tider och jag förstår att spelare är osäkra på om de ska skriva nytt kontrakt. Bandy är ju tidskrävan­de och ingen sport man blir rik på, säger han.

Spelaren som är högst upp på Mattias Johanssons prioritets­lista är Jakob Jenefeldt.

– Som jag ser det blir det extra viktigt att försöka behålla Jakob (Jenefedt). Han var en stor bidragande faktor till vår starka avslutning på säsongen.

Jenefeldt själv går fortfarand­e i valet och kvalet om han tänker förlänga eller inte.

– Jag har behövt ta en paus från bandyn och har inte velat tänka på om jag ska fortsätta eller inte, säger han.

Men tiden börjar bli knapp och i månadsskif­tet vill klubben kunna presentera en färdig trupp.

– Jag pratade med Matte (Johansson) i början av veckan. Vi hade ett bra samtal men jag har inte bestämt mig ännu.

Han fortsätter:

– Jag har ju ett ganska tidskrävan­de bankjobb och jag bor i Göteborg. Bandyn gör ju att jag är borta mycket under vintern. Sedan börjar jag ju komma upp i åldern och då börjar man ju alltid fundera på om man bör lägga av med bandyn.

Du kommer inte skriva på för någon annan klubb?

– Det har jag väldigt svårt att se. Det känns inte aktuellt att jag skulle flytta från Göteborg till en annan stad. Antingen blir det Frillesås eller inget.

Det som skulle få Jenefeldt att stanna är om fler väljer att skriva på.

– I och med att vi är borta så pass mycket betyder det sociala oerhört mycket. Det är klart att chanserna att jag stannar ökar om fler lagkamrate­r väljer att fortsätta. Jag har trivts oerhört bra i Frillesås och den andra halvan av den gångna säsongen var oerhört motiverand­e.

Hur mycket betyder det att både Mattias och Fredrik Johansson stannar?

– Självklart betyder det jättemycke­t. Mattias har gjort det oerhört bra som både spelare och tränare. Sedan är ju Fredrik lite av en kulturbära­re, så det var viktigt för klubben att få honom att stanna.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte/bildbyrån ?? Jakob Jenefeldt är inte helt säker på om han kommer skriva nytt kontrakt med Frillesås.
Bild: Sebastian Lamotte/bildbyrån Jakob Jenefeldt är inte helt säker på om han kommer skriva nytt kontrakt med Frillesås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden