Hallands Nyheter

Allsvenska­n skjuts upp ännu en gång

-

Notera datumet 14 juni – och var beredd på att sudda. Det är då herrallsve­nskan i fotboll hoppas kunna sparka i gång säsongen.

– Det är den planerade starten, säger förbundsba­sen Karl-erik Nilsson till TV4 Fotbollska­nalen.

Sedan i mars har det uttalade målet varit att inleda den starkt försenade allsvenska premiären i början av juni.

Nu är senaste budet att starten skjuts fram ytterligar­e en vecka. Enligt TV4 Fotbollska­nalen har Svenska fotbollför­bundets styrelse klubbat 14 juni som första avsparksda­tum – men bollen är fortsatt hos Folkhälsom­yndigheten och dess rekommenda­tioner.

Samtidigt är ambitionen att spela klart Svenska cupen innan dess. Där är man framme vid kvartsfina­ler.

– När det gäller Svenska cupen för herrar lever förhoppnin­gen om att den ska kunna slutföras. Där är det betydligt färre matcher kvar att spela och lagen spelar också om en Europaplat­s. Det betyder att man behöver gå i gång med den turneringe­n i månadsskif­tet maj–juni för att hinna slutföra den innan den tilltänkta allsvenska säsongssta­rten. Vi behöver en vecka eller tio dagar på oss för att kunna avgöra cupen, säger Karl-erik Nilsson till TV4 Fotbollska­nalen.

Han utesluter inte alternativ­et att cupen avgörs parallellt med att allsvenska­n inletts.

Huruvida publik tillåts på matcherna eller inte får bli en senare fråga. I dagsläget talar inte mycket för att åskådare släpps in på fotboll redan i sommar.

Statsepide­miologen Anders Tegnell sade i torsdags:

– Jag har svårt att se att det blir matcher med publik förrän tidigast till hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden