Hallands Nyheter

Grönt ljus för fotbollssp­el över kommungrän­serna

- Max Holmgren

Alla träningsma­tcher på seniornivå ställs in. Men direktiven för ungdomsfot­bollen luckras upp en aning.

Under torsdagen hade Hallands fotbollför­bund styrelsemö­te. Givetvis kom mycket att handla om Anders Tegnells besked om att alla träningsma­tcher på seniornivå bör ställas in tills vidare.

– Jag har fullt förtroende för Tegnell och Folkhälsom­yndigheten.

Och givetvis följer vi alla direktiv som vi får. Alla träningsma­tcher på seniornivå ställs in tills vidare, säger Mikael Hansson.

Men för ungdomar födda efter 2002 kommer det bli aningen enklare att spela träningsma­tcher, menar Mikael Hansson. Tidigare direktiv om att lag som träningssp­elar måste hålla sig inom kommungrän­serna slopas nu.

– De nya rekommenda­tionerna från Folkhälsom­yndigheten och Svenska Fotbollför­bundet är distrikten och inte längre kommunerna. Därför kan ett lag från Halmstad nu möta ett lag från Varberg. Jag tycker att detta är ett steg i rätt riktning för alla som älskar fotboll.

Han fortsätter:

– Tyvärr kommer detta bara gynna ungdomslag­en eftersom träningsma­tcherna på seniornivå ju är inställda.

Mikael Hansson uppmanar nu alla som suktar efter fotboll att gå och kolla ungdomsfot­boll.

– Man kan ju gå promenader till träningsan­läggningar där det kommer spelas fotbollsma­tcher. Det är perfekt för alla som har fotbollsab­stinens.

Seriespele­t för seniorfotb­ollen är fortfarand­e planerad till vecka 24. Och ungdomsser­ierna förväntas dra igång under maj månad.

KENO

Gå in och klicka på hn.se för sena resultat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden